Според вестник "Кориере дело спорт" директорът на Милан Джорджо Фурлани вижда Тиаго Мота като идеалния наследник на Стефано Пиоли. В момента Мота е начело на Болоня и тима му се представя отлично. Рособлу са в битката за топ 4 в класирането, а контракта му изтича през лятото. Няколко от големите отбори вече са свързвани с името на Мота сред които Барселона и Ювентус.

Според "Кориере дело спорт" бившият играч на Интер е основният кандидат на Фурлани за евентуален заместник на Пиоли в Милан в края на сезона. Друг сериозен кандидат е Антонио Конте. Базираният в Рим вестник съобщава, че директорът на Ювентус Джунтоли също е разбрал за наличността на Мота, въпреки че изпълнителният директор на бианконерите не само отрече слуховете, но и се "ядоса", когато беше помолен да потвърди преговорите с 41-годишния Мота.

Мота беше потърсен от Наполи миналото лято, но той няма интерес да поеме Адзурите. Нещо, което бе потвърдено от италианския агент Дарио Канови, бащата на представителя на Мота - Алесандро. „Той няма да отиде в Наполи, дори ако Аурелио Де Лаурентис подпише с Джошуа Зиркзее и Рикардо Калафиори“, каза Канови, цитиран от "Кориере дело спорт".