Милан взе първата си победа у дома над Наполи в Серия А от 2014 г. насам. Росонерите надвиха шампиона с 1:0 на "Сан Сиро" благодарение на гол на Тео Ернандес. Това е девети пореден мач без загуба за росонерите в първенството и те се доближиха само на точка от втория Ювентус, който играе утре срещу Удинезе. Хората на Пиоли имат 52 точки от 24 мача до момента и са на 8 зад лидера Интер, който има и мач по-малко.

За Наполи това е четвърта загуба в последните 5 гостувания в първенството. Шампионите са девети само с 35 точки - на седем от четвъртия Аталанта. 

Росонерите вкараха единствения гол в 25-ата минута. Страхотна комбинация на скорост между Ернанедс и Леао завърши с асистенция на португалеца, а защитника на Милан реализира в близкия ъгъл. Четвърти гол на Тео Ернандес за сезона. Наполи така и не отправи точен удар във вратата на Менян през първото полувреме. Идеята на треньора Мадзари да играе с 3-5-2 и Кварацхелия до Симеоне, не свърши необходимата работа.

След почивката и двата отбора пропуснаха добри възможности. В края резервата Симич удари собствената си греда, а Менян отрази удар на Ди Лоренцо. Милан обаче издържа и взе победата. Това означава 23 точки в последните 9 кръга за Пиоли и компания.