Стефано Пиоли е човек, който с удоволствие би заменил личните постижения за продължаване на отличната серия, която характеризира последния месец и половина на неговия Милан. Но не може да се каже, че през тези четири години и половина в Миланело Пиоли не е оставил своя отпечатък и в личната си футболна автобиография. Срещу Наполи той се присъедини към Ариго Саки на шесто място сред треньорите с най-много мачове (220) в историята на Милан, докато вчера на базата "Миланело" той беше награден за победата под №100 в Серия А.

Изненадваща церемония по награждаване, желана от клуба, за да подчертае важността на постижението. Пиоли не го очакваше, защото Милан обикновено възнаграждението идва в  кръгли цифри по отношение на посещаемостта (както всъщност се случи с треньора след 200 пейки), и затова инициативата беше особено добре дошла. Главният изпълнителен директор награди Пиоли. Джорджо Фурлани дари треньора със специална плакета, а отборът подари на треньора специална фланелка, подписана от всички играчи и щаба.

Фурлани направи комплимент на треньора от името на клуба и припомни как тази церемония по награждаването пристигна само няколко дни след онази с мач №200, с които Пиоли се присъедини към Саки. „Това постижение е особено приятно – каза главният изпълнителен директор на росонерите, – защото за мен Саки беше референтен треньор, когато бях млад, и сега, когато го постигнахте, това е голяма гордост“.

След това Пиоли се обърна към отбора: „Тази цел нямаше да се случи без вас. Следователно този медал е за вас, без вашия манталитет и чувство за принадлежност не бих го постигнал. Но сега трябва да гледаме напред и затова ви пожелавам и за мен още сто победи." Освен Фурлани, в Миланело присъстваха още Ибрахимович, Монкада и Д'Отавио.