Рубен Лофтъс-Чийк е във формата на живота си в Милан с пет гола в последните пет мача и признава, че „се наслаждава“ на новата офанзивна роля, която има в тима. Бившият полузащитник на Челси първоначално се бореше с контузии, които пречеха и преди в кариерата му, но изглежда напоследък намира постоянството. А след като треньора Стефано Пиоли го постави зад нападателя, той почна да бележи редовно. Последните му попадения бяха снощи срещу Рен в Лига Европа, когато се разписа два пъти.

„Работих върху това да стигна до правилната позиция за гол и сега върви добре“, каза Лофтъс-Чийк. „Играл съм в различни роли в полузащитата, но това е позиция, която ми харесва, тъй като съм по-близо до вратата. Опитвам се да се забавлявам на терена и се чувствам свободен, когато играя сега. Тайната е само, че съм в добра физическа форма. Имах проблеми преди няколко месеца с тази контузия, но сега се чувствам по-добре и се надявам да продължа така.”

„Личният ми рекорд е 10 гола за сезона, така че ще видим...“

Милан е почти сигурен участник в осминафиналите на Лига Европа, след убедителното 3:0 над Рен. Могат ли обаче росонерите да спечелят трофея?

„Имаме качеството да спечелим този трофей, но трябва да мислим само за следващия мач. Тази вечер беше невероятна у дома. Беше важна победа, но сме само на половината път.”