Този път петата е перфектна. Безупречен избор, този на Рафа Леао, когато реши да изведе своя приятел Тео по фланга с отиграване с пета. Ернандес му върна топката и португалеца намери далечния ъгъл. Стадион „Сан Сиро“ е в екстаз.

А двамата с Тео си размениха ролите от сблъсъка с Наполи, когато Ернандес завърши атаката. И изведнъж отборът на Рен с осем поредни победи стана прекалено слаб пред прекомерната мощ на левия фланг Милан. Леао се зарадва по истински, освобождаващ начин. Не беше се разписвал от 10-и януари за Купата на Италия срещу Аталанта. Тогава обаче попадението бе горчиво, защото Милан отпадна.

Но когато сцената е континентална, Рафа е спокоен. Истинската, страхотна гала вечер беше тази срещу ПСЖ на „Сан Сиро“, фантастичен акробатичен удар, който накара стадиона да изригне. Решаващ гол за победа, която накара росонерите да мечтаят за осминафиналите в една трудна група от Шампионската лига. Този път без акробатика, а подписът върху прекрасния дует с Тео. А след това и дозата страх. Когато Пиоли го смени в 17-ата минута на второто полувреме, никой не забеляза нищо. Всички мислеха за нормален промяна, заради резултата и възможността да се пестят сили.

Но след това камерите го показаха на пейката с електроди, прикрепени към прасеца му, много деликатна област. Но той отиде да празнува при агитката след последния съдийски сигнал, дори имитирайки нещо като балет. Накратко, ако някой не е добре, разумно е да мислим, че не му се правят определени неща.

„Просто ме удариха, всичко е наред, ще бъда на терена срещу Монца. Голът ми липсваше, но се справях добре и без него. Футболът е колективен, но съм щастлив, че вкарах. Феновете винаги са ме подкрепяли, дори и в негативните моменти. Те ми помогнаха. Изживявам добре тези моменти и благодарение на тях, които ме подкрепят. Първенството? Има много мачове до края на Серия А, трудно е, но не и невъзможно, трябва да сме концентрирани до края. Ние сме силни, справяме се, имаме самочувствие. Искаме да стигнем до върха. Тео? Улеснява играта ми, разбираме се и е силно. Когато ми даде топката, вече знам всичко. Можем да играем със затворени очи. Лесно е да се играе с такива играчи. Късметлия съм", завърши Леао.