Аталанта си тръгна с точка от "Сан Сиро" след равенство 1:1 срещу Милан в мач от 26-и кръг на Серия А. Това обаче остави тима от Бергамо извън топ 4, след победата на Болоня в петък. Милан пък изостана на 4 точки от втория Ювентус. Росонерите имат 53 пункта на третата позиция, на 5 точки пред Болоня, който е четвърти с 48, а Аталанта е с 46.

Рафа Леао вкара първия си гол в първенството от септември насам. Той откри резултата в 3-ата минута с прекрасен рейд от тъча, при който преодоля Холм и Скалвини и стреля мощно в далечния ъгъл - 1:0.

Милан обаче не създаде повече добри положения до почивката. Аталанта пък получи спорна дузпа в 42-ата минута. Тогава при корнер Холм атакува топката с глава, Оливие Жиру посегна с крак, но опита да се дръпне. Все пак закачи съперника в областта на гърдите. Съдията Орсато не отсъди нищо, но беше извикан от ВАР на монитора и промени решението си на дузпа.

Тун Копмайнерс бе точен от бялата точка за 1:1. Шести пореден мач с гол за нидерландеца. Той вече има 10 попадения за сезона във всички турнири.

През второто полувреме Милан изпусна половин дузина добри положения. Имаше някои изумителни спасявания на вратаря Карнезеки, но до гол така и не се стигна и двата тима разделиха по една точка.