Крайният защитник на Милан Тео Ернандес пътува до Рим с останалата част от отбора на росонерите за мача от Серия А срещу Лацио тази вечер, въпреки че е получил лек удар по време на тренировката в четвъртък, според последните информации от пресата. Медиите твърдят, че Ернандес е получил удар в крака по време на тренировката в Миланело в четвъртък, но той е тръгнал с останалата част от отбора за мача днес.

Все още обаче има въпросителни дали французинът ще може да стартира срещу Лацио. Пиоли ще оцени отново ситуацията днес. Ако има някакви съмнения относно състоянието на Ернандес, тогава Милан може да му даде почивка, за да е на линия за първия мач от осминафиналите на Лига Европа срещу Славия Прага на "Сан Сиро" следващия четвъртък.

Ако Пиоли остави извън игра звездата срещу Лацио, тогава Алесандро Флоренци ще бъде този, който ще го замени на левия бек, а Давиде Калабрия ще поеме обичайната си роля на десния бек. Милан все още ще има почти пълен набор от играчи, от които да избира срещу Лацио, тъй като Томазо Побега е единственият играч, който определено е изключен поради контузия. Очаква се Фикайо Томори да бъде повикан в отбора за първи път от повече от два месеца, след като се възстанови от скорошната си контузия на бедрото.