Милан е на четвъртфинал в Лига Европа, след като тресна с 3:1 Славия Прага и с общ резултат 7:3 от двата мача би шута на чехите от евротурнирите.

Двубоят се игра на стадион "Фортуна Арена" в чешката столица.

Головете за “нерадзурите” забиха Кристиан Пулишич (33'), Рубен Лофтъс-Чийк (36') и Рафаел Леао (45+6'), а почетното попадение за домакините мушна Матей Юрашек (84').

По подобие на първия дуел между двата тима преди седмица днес отново чехите рано-рано останаха в намален състав след изгонването на Томаш Холеш още в 20-ата минута.

Това моментално даде сериозно предимство на гостите и до края на първото полувреме те реализираха три безответни гола чрез Рубен Лофтъс-Чийк, Кристиан Пулишич и Рафаел Леао.

След почивката футболистите на Жиндрих Тръпишовски все пак намериха начин да стигнат до почетното попадение дело на Матей Юрасек пет минути преди края на редовното време, с което беше оформен и крайният резултат в сблъсъка.

Трябва да се отбележи, че вратарят на Милан Майк Менян получи травма още през първото полувреме и бе заменен от Марко Спортиело.

В същото време в Испания съставът на Виляреал надигра с 3:1 у дома Олимпик Марсилия, но въпреки това французите се класираха за четвъртфиналите в Лига Европа с обш резултат 5:3.

И отборът на Бенфика се класира за четвъртфиналите в турнира, елиминирайки с общ резултат 3:2 шотландския Глазгоу Рейнджърс.

В Лондон Уест Хям разгроми с 5:0 на свой терен Фрайбург и също заслужи правото да продължи напред в Лига Европа.

Славия Прага - Милан 1:3

Голмайстори:

0:1 Пулишич (33')

0:2 Лофтъс-Чийк (36')

0:3 Леао (45+6')

1:3 Юрашек (84')

Славия Прага: Станек, Вълчек, Огбу, Зима, Змръзли, Холеш, Дорли, Доудера, Провод, Валем, Хитил

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Габия, Ернандес, Адли, Муса, Пулишич, Лофтъс-Чийк, Леао, Жиру