Според информация от италианската преса двама играчи на Милан са пред подписване на нови договори с клуба. Шефовете на росонерите са готови да възнаградят с нови и подобрени договори в края на сезон 2023-24: капитанът Давиде Калабрия и полузащитникът Ясин Адли.

Росонерите разполагат с няколко играчи, чиито договори изтичат в края на настоящата кампания, включително вратаря-ветеран Антонио Миранте и по-слабо видимия Матия Калдара, но според Calciomercato.com Калабрия и Адли, чиито договори изтичат съответно през 2025 и 2026 г., са настоящите приоритети.

Според информацията от понеделник директорите на Милан Джорджо Фурлани и Гофри Монкада скоро ще установят контакт с представителите на Калабрия, за да обсъдят възможността за подновяване. В момента Калабрия взима годишна заплата от около 2 млн. евро, която вероятно ще бъде леко увеличена с предлагането на нов договор.

Подобна е ситуацията и при Адли, който се радва на много по-добър сезон 2023-24. Съобщава се, че 23-годишният французин е смятан за важна част от средносрочното бъдеще на росонерите, а любовта му към клуба и връзката му с неговите привърженици само са увеличили значението му за Стефано Пиоли.

Той също може да получи увеличение на заплатата, ако приеме нов договор. Calciomercato съобщава, че в момента Адли получава заплата от около 800 000 евро на сезон.