Според медиите в Италия, Милан е на път да назначи за главен изпълнителен директор президента на Тулуза и футболен директор Дамиен Комоли. Той е работил в големи клубове като Арсенал, Тотнъм и Ливърпул. Комоли израства, играейки юношески футбол в академията на Монако, преди да приеме работа в треньорския щаб на клуба за възрастовата група до 16 г.. По-късно завършва право и получава треньорски права в края на 90-те години.

Комоли работи в Монако по време на управлението на Арсен Венгер, а по-късно двамата отново се събират в Англия в Арсенал. Комоли се премества в Северен Лондон през 1996 г. и прекарва седем сезона като европейски скаут на "артилеристите". Докато работи в Арсенал, първият отбор печели три титли във Висшата лига, включително прочутия сезон на непобедимите през 2003-2004 г. - рекорд, който не е подобрен и до днес.

По време на работата си в Арсенал Комоли има заслуга за привличането във Висшата лига на Коло Туре, Емануел Ебуе и Гаел Клиши. Списъкът с имена, които Комоли е довел в Англия, обаче не спира дотук. Той участва активно и в трансфера, който доведе на "Уайт арт Лейн" бъдещия носител на "Златната топка" Лука Модрич, докато работеше като футболен директор в "Тотнъм" през 2008 г. Участвал е и в подписването на договори с Димитър Бербатов, Дейвид Бентли, Беноа Аусу-Екото и безброй други.

От 2010 г. нататък, когато е директор по футболната стратегия на Ливърпул, Комоли е цитиран като човека, довел Луис Суарес и Анди Керъл на "Анфийлд" в последния ден на трансферния пазар през януари 2011. Между периодите си в Тотнъм и Ливърпул той заема и поста спортен директор на Сент-Етиен, въпреки че получава доста критики след поредица от неуспешни подписи, заради които клубът изпитва финансови затруднения.

Като се изключи краткият му престой в Галатасарай, след работата в Ливърпул Комоли се оттегля за дълъг период от футбола, преди да бъде назначен за футболен директор на Тулуза, където все още изпълнява длъжността президент. След промоцията от Лига 2 през 2021-22 г. Тулуза печели Купата на Франция през 2023 г., което води до място в Лига Европа за 2023-24 г.

Комоли има над 30 г. опит като управник във футбола и всички смятат, че това ще е идеалното назначение за Милан.