Милан взе първата си победа от 35 дни насам, като разгроми Каляри с 5:1 у дома. Победата почти сигурно гарантира на росонерите второто място в таблицата и участие за Суперкупата на Италия догодина. Хората на Стефано Пиоли имат 74 точки, 2 кръга преди края, и са на 7 пред третия Болоня и 8 пред Ювентус (който има да играе 3 мача до края).

Треньорът Стефано Пиоли не бе доволен от някои от играчите си след равенството 3:3 с Дженоа. Той остави на пейката Рафа Леао, Тео Ернандес, Фикайо Томори и Давиде Калабрия. С доста променен състав росонерите все пак поведоха през първото полувреме. Исмаел Бенасер се разписа с добавка в 35-ата минута.

Още на почивката Пиоли пусна Леао и това веднага оказа влияние. Португалецът асистира за гола на Пулишич, който направи 2:0. Но четири минути след това Каляри намали. Нейтан Нандес се възползва от грешка в защитата и от упор реализира за 2:1.

Тиджани Райндерс увеличи на 3:1 с прекрасен удар от разстояние, а после и Рафа Леао се разписа, като надбяга защитата, финтира вратаря и пусна в празната врата. Накрая имаше време и за втори гол на Пулишич. Топката премина голлинията въпреки опита на Йери Мина да избие. 12-и гол на Пулишич за сезона плюс 7 асистенции на сметката му.

Каляри остава в дъното с 33 точки, само на 3 пред 18-ия Удинезе. Следващият мач ще е съдбовен за тима, защото гостува на предпоследния Сасуоло.