Пауло Фонсека е постигнал устно съгласие по условията на договора с Милан и според информацията е на крачка от това да наследи Стефано Пиоли начело на росонерите. Милан отдавна търси нов старши треньор, готов да замени Пиоли след пет години начело на клуба. Въпреки че си осигуриха второ място в Серия А, неуспехът в групата в Шампионската лига плюс отпадането на четвърнфинал в Лига Европа, допълнено с огромното изоставане от местния съперник Интер се оказа разочароващ за феновете и собствениците.

От Милан обмислят дълъг списък от треньори, сред които Юлен Лопетеги, Серджо Консейсао и Марк ван Бомел, но Фонсека бързо се превръща във водещ кандидат. Португалският треньор впечатли с Лил, а опитът му в Рома също се оказа ключов фактор. Както съобщава Даниеле Лонго от Calciomercato.com, Фонсека е дал зелена светлина на тригодишен договор с Милан на стойност около 3 млн. евро нетно на сезон и сега е само на крачка от това да стане следващият старши треньор на клуба.

Първо, "росонерите" трябва да прекъснат връзките си с Пиоли, чийто агент Валерио Джуфрида пристигна в централата на клуба тази сутрин. Все още е необходимо да се постигне споразумение относно обезщетението при напускане.