Милан официално потвърди предстоящото напускане на Стефано Пиоли, с което се слага край на петгодишния му престой начело на клуба. 58-годишният италиански треньор пое росонерите през октомври 2019 г. след краткия и разочароващ период под ръководството на Марко Джампаоло, който загуби четири от първите си седем мача начело на клуба.

Пиоли помогна за възстановяването на известна стабилност в Милан и ги изведе до първото Скудето от десетилетие насам през 2021-22 г., извличайки най-доброто от играчи като Рафаел Леао, Тео Ернандес и Фикайо Томори. Той също така изведе клуба до полуфинала на Шампионската лига през кампанията 2022-23 г.

Както бе обявено в изявление днес, пътищата на Милан и Пиоли официално се разделят, като треньорът напуска поста си след последния мач за сезона срещу Салернитана на 25 май. Росонерите благодариха на италианския тактик за времето, прекарано начело на отбора.

"Милан и Стефано Пиоли съобщават, че Мистър ще напусне след края на настоящия сезон, след като бе начело на първия отбор от октомври 2019 г. Милан изказва сърдечни благодарности на Стефано Пиоли и целия му екип за това, че през последните пет години водиха първия отбор, осигуриха незабравима титла в лигата и възстановиха постоянното присъствие на Милан в най-силните европейски състезания. Професионализмът и човешкото отношение на Стефано допринесоха значително за израстването на отбора, въплъщавайки основните ценности на клуба от първия ден", се казва в изявлението на Милан.