Интер продължава с изключителното си слабо представяне в последните месеци, след като не успя да победи аутсайдера в Серия „А” Парма у дома – 1:1.

”Нерадзурите” отново играха под всякаква критика и не познават вкуса на успеха в калчото от 23 февруари, когато надделяха с 2:1 при гостуването си на Каляри. Оттогава „синьо-черните” имат две равенства и две загуби във вътрешния шампионат, плюс още две поражения от Волфсбург в Лига Европа.

”Дуковете” пък се представиха изключително организирано в Милано и съвсем заслужено си тръгнаха с точка. По този начин те продължават да спъват грандовете, въпреки че се намират в невиждан финансов колапс. От началото на годината Парма измъкна равенства при визитите си още на Милан (1:1) и Рома (0:0).

Изненадващо Роберто Манчини предпочете в стартовия състав Джордже Пушкаш за сметка на световния шампион Лукас Подолски. Това беше и дебют за младия румънец като титуляр в Серия „А”. Големият отсъстващ за „дуковете” пък бе Алесандро Лукарели, който получи червен картон при загубата с 0:2 от Торино в миналия кръг.


Още в 40-ата секунда Силвестре Варела стреля, но право в ръцете на Самир Ханданович. В 5-ата минута Брозович изведе Пушкаш сам срещу Антонио Миранте, но румънецът беше в положение на засада, а и не успя да преодолее вратаря.

В следващите минути домакините диктуваха събитията на терена, но не успяха да застрашат сериозно Миранте. В 13-ата минута бившият страж на Юве отрази слаб изстрел на Джердан Шакири, след това пък Фреди Гуарин се опита да го прехвърли отдалеч, но много неточно.

В 25-ата минута Интер поведе. Гуарин беше оставен абсолютно непокрит пред границата на наказателното поле и с плътен шут по земята, точно до лявата греда, не остави шансове на Миранте – 1:0. Това беше шести гол през сезона за колумбийския национал.

В 37-ата минута гостите създадоха най-опасното си положение до момента. Варела се озова на чиста позиция и стреля много силно, но в последния момент Ранокия с отличен шпагат препречи пътя на топката. 4 минути след това Андреа Коста шутира от фаул фронтално срещу вратата и Ханданович с върха на пръстите изби в корнер, след който не последва нищо интересно.

Натискът на „дуковете” в последния четвърт час игра се увенча с успех в 44-ата минута. Варела получи топката отдясно, центрира в наказателното поле, където Анди Лила със страхотен удар с глава в далечния ъгъл матира Ханданович за 1:1.

7 минути след подновяването на играта Жуан центрира в наказателното поле към резервата Матео Ковачич. Той засече топката с плонж, но тя мина на сантиметри покрай гредата. В 58-ата минута гостите бяха на косъм от пълен обрат. Защитата на Интер не успя да изчисти лесна топка, тя стигна до Варела, но го хвана неподготвен и той не успя да вкара.

В следващите минути тифозите на миланци бурно освиркваха футболистите на отбора, които трудно намираха път към вратата на Миранте, а често не успяваха да вържат и два точни паса.

В 65-ата Гезал проби отлично отляво, преодолявайки двама защитници на Интер и подаде към Белфодил на точката за дузпата. Нападателят вместо да скъса мрежата едва докосна топката. Интер отговори с чудесен удар от движение на Брозович, но в аут. Малко след това Паласио отлично овладя висока топка и стреля, но покрай гредата. 6 минути по-късно Гуарин стреля от фаул от около 30 м по земята. Миранте обаче отново внимаваше и спаси.

10 минути преди края Гезал се озова очи в очи с Ханданович и вместо да даде преднина на Парма, прати топката високо над вратата. 120 секунди по-късно Ранокия от 2 м пред голлинията предпочете да стреля, с което не затрудни Миранте, въпреки че  Гуарин се намираше пред празната врата. С това решение защитникът си навлече и гнева на Манчини.

До края Парма задържа резултата и се поздрави със заслужена точка на „Джузепе Меаца”. Играчите на Интер пък бяха изпратени с бурни освирквания от тифозите си.

В класирането миланци заемат 10-то място с 38 точки, докато „дуковете” са на последната позиция с 10 т.

Интер – Парма 1:1

Голмайстори:

1:0 Гуарин (25)
1:1 Лила (44)

Интер: Ханданович, Сантон, Ранокия, Фелипе (76-Подолски), Жесус, Гуарин, Медел, Брозович, Шакири (89-Ернанес), Паласио, Пушкаш (46-Ковачич)

Треньор: Роберто Манчини

Парма: Миранте, Зоухари, Коста, Мендес, Гоби, Ночерино, Хоркера (84-Касани), Лила (46-Гезал), Маури, Варела, Белфодил (77-Кода)

Треньор: Роберто Донадони

Милано, ст.: „Джузепе Меаца”

Съдия: Себастиано Перузо

Жълти картони: Ранокия, Фелипе (Интер)