Интер продължава да ниже победа след победа от началото на сезона в Серия А. Тимът на Роберто Манчини отново не убеди с играта си, но надигра Верона с 1:0 у дома за 5-та си поредна победа в Калчото. 

Така “нерадзурите” продължават да бъдат единственият отбор в първенството без грешка и след 5 изиграни мача имат пълен актив от 15 точки.

Двата отбора изиграха едно откровено слабо първо полувреме, в което възможностите за гол пред двете врати бяха малко. Един от най-запомнящите се моменти беше смяната на Джанпаоло Пацини в 21-та минута. Иначе Кондогбия пропусна най-чистото положение в 34-та минута, когато засече ефектно центриране на Сантон, но ударът му не бе достатъчно ефективен. 

Втората част започна по перфектен начин за Интер - с ранен гол. В 56-та минута Фелипе Мело направи 1:0. Бразилецът засече с глава центриране на сънародника си Телес и не остави никакви шансове на вратаря Рафаел. 

Натискът на Интер продължи и в 64-та минута Перишич също можеше да открие сметката си за “нерадзурите”, но не успя да се разпише от чиста позиция. 

В заключителните минути на срещата темпото отново спадна, от което се възползва Верона и в 75-та минута гостите за малко да смълчат трибуните. Греко проби по лявото крило и центрира към Силигарди, който имаше време и да овладее, и да стреля, но пък изстрелът му мина встрани от гредата. 

Само две минути по-късно Икарди можеше да реши всичко. Перишич проби по лявото крило и “сервира” топката на аржентинеца на близката греда. Икарди беше затворен от Хеландер и Рафаел и изгуби баланс, заради което поиска дузпа. Която обаче не последва. 

В 79-та минута Верона отново можеше да удари. Силигарди отново попадна на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от Ханданович. 

В заключителните минути Перишич и Йоветич пропуснаха да вкарат втори гол за Интер, но “нерадзурите” в крайна сметка спечелиха трите точки. 

 

Интер - Верона 1:0 

1:0 Фелипе Мело 56'

 

Интер: Ханданович, Сантон, Медел, Миранда, Телес (89 - Ранокия), Гуарин, Мело, Кондогбия (63 - Биабиани), Перишич, Икарди, Ляич (57 - Йоветич)

Верона: Рафаел, Бианкети, Морас, Хеландер, Писано, Сала (75 - Дзакани), Вивиани, Греко, Албертаци (71 - Соупрайен), Гомес, Талеб, Пацини (21 - Силигарди)