Бившият халф на Интер Естебан Камбиасо заяви, че "нерадзурите" са фаворит в неделното дерби срещу градския съперник Милан.

В последно време "синьо-черните" се намират в трагична форма и нямат победа от три мача в Серия "А" – 1:1 с Аталанта и Карпи и 0:1 от Сасуоло, а в сряда бяха разбити с 0:3 от Ювентус в първи полуфинален двубой за Купата на Италия.

"В определени моменти Милан ще трябва да рискува повече", каза Камбиасо в интервю пред Gazette della Sport. "Поради тази причина е по-вероятно Интер да спечели. Ако погледнем целия сезон, мисля че за "росонерите" ще е по-трудно. "Нерадзурите" са по-постоянни, имат повече баланс и треньор, който никога не е бил поставян под съмнение. Това са неща, които носят точки", каза още аржентинецът.

"Кой ще е поставен под по-голям натиск? Милан! Те загубиха първото дерби (б.р. - 0:1 през есента) и изостават в класирането. Освен това отборът се представя далеч под първоначалните очаквания, отколкото Интер", добави Камбисао.

Той коментира и двамата треньори – Роберто Манчини и Синиша Михайлович, с които се познава отлично. "Факт е, че не могат да излязат на терена. Синиша е войн, който иска играчите му да се борят, да дават най-доброто от себе си, когато са под напрежение".

"Манчини пък не се влияе от последните резултати. Интер е на трето място в класирането и това беше обявената цел преди началото на сезона", каза още аржентинецът.

Накрая той беше попитан кой ще спечели Скудетото. "Който го заслужава след 38 кръга", отговори Камбиасо, свивайки рамене. "Все пак не съм Нострадамус", завърши бившият халф на Интер.