Сасуоло свърши своята работа и след победа с 3:1 у дома над Интер чака финала за Купата на Италия, за да разбере дали ще играе в Лига Европа. “Неровердите” завършиха на шестото място в класирането с 61 точки, изпреварвайки Милан (57). “Росонерите” обаче имат последен шанс да играят в Лига Европа, което ще стане при победа над Ювентус на финала за Купата на Италия. Дубъл на Юве ще означава излаз към Европа за Сасуоло. 

Домакините бяха без голямата си звезда Доменико Берарди, но вкараха цели три гола на Интер преди почивката. Двубоят бе без значение за “нерадзурите”, които завършиха на четвъртото място с 67 точки. Матео Политано (6, 39) и Лоренцо Пелегрини (26) вкараха за Сасуоло през първата част, а Родриго Паласио (31) бе намалил. Интер игра от средата на второто полувреме с човек по-малко заради втори жълт картон на Хейсон Мурийо. 

Мачът започна с отменен гол на Стеван Йоветич още в 5-та минута заради засада. В следващата минута обаче ликуваха домакините. Матео Политано стреля с левия крак от границата на наказателното поле, топката се отклони в Хейсон Мурийо и излъга Карисо - 1:0 за Сасуоло. 

Интер опита да върне попадението, но вместо това инкасира ново. В 26-та минута Лоренцо Пелегрини се разписа на празна врата след хубаво подаване на Дънкан отляво. 

Гостите отговориха с пропуск на Йоветич, за да дойде 31-та минута, в която Интер все пак намали. Брозович се пребори за топката с Манянели и подаде на Родриго Паласио, който от чиста позиция с левия крак направи 2:1. 

В 39-та минута обаче Сасуоло отново възстанови преднината си от два гола след втория гол в срещата на Политано. Марчело Гадзола центрира отдясно, а Политано надскочи Телес и прати топката за трети път в мрежата на Карисо. 

Втората част започна по подобие на първата - с отменен ранен гол на Интер. Д’Амброзио засече отблизо с глава центриране на Кондогбия, но страничният съдия вдигна флага си. Треньорът на “нерадзурите” Роберто Манчини дълго време оспорваше решението. 

Всичко за Интер свърши в 59-та минута, когато Мурийо беше изгонен за втори жълт картон и гостите доиграха мача с човек по-малко. В следващите минути Пелегрини, Политано и Плузо пропуснаха прекрасни възможности да вкарат 4-ти гол за Сасуоло. До края темпото на игра спадна и Сасуоло закономерно спечели трите точки, а с това и запази шансовете си за историческо първо участие в евротурнирите. 

Сасуоло - Интер 3:1 

1:0 Матео Политано 6'

2:0 Лоренцо Пелегрини 26'

2:1 Родриго Паласио 31'

3:1 Матео Политано 39’

Сасуоло: Консили, Гадзола, Канаваро, Ачерби, Пелузо, Пелегрини (74 - Мисироли), Манянели, Дънкан, Политано (8- Биолдини), Дафрел (51 - Фалчинели), Сансоне 

Интер: Карисо (72 - Раду), Д’Амброзио, Мурийо, Жезус, Телес, Брозович, Мело, Кондогбия (70 - Нагатомо), Йоветич, Едер, Паласио (81 - Дела Джована)