Италианският Интер ще разполага с 110 милиона евро през летния трансферен прозорец, гласи информация на Gazzetta dello Sport.

Към тази сума не се включват и приходите от потенциални изходящи трансфери в отбора, като бюджетът може да нарасне до 200 млн. евро! Това със сигурност ще се хареса на считания за нов треньор на „нерадзурите“ Лучано Спалети. Специалиста вече пътува до Китай за среща със собствениците на тима – консорциумът Sunning group. Въпреки паричната инжекция идваща от Китай, пред Интер все още седи проблемът с правилото за финансов феърплей на УЕФА. За да си нямат проблеми с европейската футболна федерацията, в касата на италианците трябва да влезнат допълнителни 30 млн. евро до края на настоящия месеца.

Продажбата на играчи е най-простият изход от ситуацията, като до преди няколко дни трансфера на Иван Перишич в посока Англия изглеждаше като решението на проблема. Последната информация от Италия обаче гласи, че Спалети иска непременно да задържи хърватина. Това постави на пазара защитниците Андреа Ранокия и Джейсон Мурильо, в допълнение на Марсело Брозивич и Стеван Йоветич.

Ако все пак всичко протече наред и от Интер са способни да харчат безгранично, то имената на Кевин Строотман (€45 млн.) и Стеван Н’зонзи (€25.5 млн.) са гласени за едни от първите, които ще заиграят в Милано. За защитата „нерадзурите“ за набелязали левия бек на Ница Далберт, както и германския централен защитник от Рома – Антонио Рюдигер.

Интер е амбицирани на всяка цена да се превърне отново в една от водещите сили в Италия, като незавидното 7-мо място в Серия "А" през изминалия сезон ги остави без европейски футбол догодина.