Пред близо 72 000 фенове на стадион "Джузепе Меаца" Интер за първи път през сезона не успя да спечели у дома, след като завърши наравно 1:1 с Торино.

Двата отбора направиха страхотно зрелище, изпълнено с много голови положения пред вратите. Първият гол падна след час игра и беше дело на Яго Фалке, който изведе "биковете" напред. След този момент "нерадзурите" натиснаха и в 79-ата резервата Едер ознаменува новия си договор с клуба с първи гол за сезона.

До края резултатът остана непроменен и по този начин Торино прекъсна победната серия на Интер в Милано. Домакините пропуснаха да излязат начело в класирането и събраха 30 точки, с една по-малко от Наполи, който след малко гостува на Киево. Гостите пък се изкачиха на 7-мо място със 17 т.  


В пети пореден мач Лучано Спалети заложи на един състав, като атаката беше водена от капитана Мауро Икарди. Зад него във формация 4-2-3-1 действаха Иван Перишич, Антонио Кандрева и Борха Валеро, централни защитници бяха Жоао Миранда и Милан Скриниар.

Синиша Михайлович избра 4-3-3, като до звездата Андреа Белоти играха Адем Ляич, който е бивш футболист на Интер, както и Яго Фалке. Николас Бурдисо, който е четирикратен шампион на Италия с миланци, също стартира срещата.

В началните минути Интер имаше превес и 180 секунди след първия съдийски сигнал Антонио Кандрева се опита да намери Мауро Икарди, но капитанът на домакините не успя да нанесе удар.  След почти  четвърт час Торино можеше да поведе. Роберто Галиардини извърши фаул на опасна позиция. Зад топката застана Даниеле Базели, който стреля в долния десен ъгъл, но Самир Ханданович с великолепна намеса изби.

Пет минути по-късно стана напечено и пред другата врата, след като Матиа Весино засече подаване от левия фланг, но Салваторе Сиригу с чудесна намеса запази резултата 0:0. Малко по-късно отново бившият страж на ПСЖ беше под светлината на прожекторите. Кандрева намери Икарди след хубав рейд, аржентинският национал шутира, но Сиригу парира. В средата на полувремето Галиардини стреля от фаул от около 22 метра, но над напречната греда.

В следващите минути "нерадзурите" продължиха да бъдат по-активния отбор на терена, но Икарди беше зорко пазен от опитния Николас Бордисо и Николас Н’Кулу, които действаха в сърцето на отбраната. В 38-ата минута аржентинският стрелец все пак се измъкна и отправи удар, който Сиригу изби. В самия край на полувремето "биковете" бяха близо до гол след контра, при която Ханданович с фамозна намеса спаси изстрел с глава на Базели.

Второто полувреме започна със свиреп натиск за Интер и в 47-ата минута Перишич проби, пусна пас към Икарди, но в решаващия момент Н’Кулу с перфектен шпагат спря нападателя. 120 секунди по-късно Интер създаде ново напрежение в наказателното поле на Торино, но този път след атака по другия фланг, но и Весино беше блокиран.

След час игра Торино изненадващо поведе. От дясното крило Яго Фалке навлезе към центъра и с прецизен изстрел в долния ъгъл матира Ханданович за 1:0! Домакините можеха да изравнят още в следващата атака, след като Икарди сам си създаде чудесна възможност, но ударът му мина над напречната греда. В 68-ата минута гостите можеха тотално да убият интригата. Ляич центрира от фаул от аутлинията, Оби засече с глава на далечната греда, но на сантиметри от целта. Миланци отговориха чрез Милан Скриниар, но той не намери целта.

Малко след това Спалети смени Галиардини с далеч по-офанзивния Едер в търсене на обрат. Този ход се оказа добър, Интер здраво натисна гостите си, но при контра четвърт час преди края Андреа Белоти се озова на добра позиция, но ударът му излезе в аут. Единадесет минути преди края домакините изравниха. Икарди беше намерен в наказателното поле, продължи към Едер, който от границата на вратарското поле нямаше как да сбърка за 1:1!

До края резултатът остана непроменен, въпреки че в 88-ата минута страховит шут на Месино срещна сглобката на вратата.

Интер – Торино 1:1

Голмайстори: 0:1 Фалке (60), 1:1 Едер (79)

Интер: Ханданович, Нагатомо (77-Брозович), Миранда, Скриниар, Д’Амброзио, Галиардини (69-Едер), Весино, Перишич, Валеро, Кандрева, Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Торино: Сиригу, Де Силвестри, Н’Кулу, Бурдисо, Ансалди, Базели, Ринкон, Оби (73-Акуа), Фалке (83-Нианг), Ляич (89-Беренгер), Белоти
Треньор: Синиша Михайлович

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Даниеле Орсато
Жълти картони: Весино, Скриниар, Брозович (Интер); Бурдисо, Ринкон, Оби, Акуа (Торино)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/D4xdLaW5CAo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>