Интер и Кротоне завършиха наравно 1:1 в двубой от 23-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Джузепе Меаца".

Футболистите на треньора Лучано Спалети продължиха черната серия и вече имат 8 мача без победа в първенството.

Така Интер продължава да се подвизава на 4-ото място с актив от 45 точки, с 1 по-малко от третия Лацио, който в понеделник ще се изправи срещу Дженоа.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K0MQPEeyg3k" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с лек натиск на домакините, като първата по-опасна ситуация дойде в 16-ата минута. Матиас Вечино отправи удар, след като получи добър пас, но опитът му от ръба на пеналтерията премина точно над напречната греда.

В 20-ата минута Марсело Трота овладя по красив начин подаване и шутира към вратата от границата на наказателното поле, но топката беше блокирана неволно от Миранда, който впоследствие изчисти.

Две минути по-късно домакините откриха резултата. Едер засече центриране от ъглов удар и демонстрира головия си усет, нанизвайки хладнокръвно удар с глава отблизо в горния десен ъгъл - 1:0.

След попадението действието се развиваше основно в средата на терена, а двата отбора се опитваха да преодолеят противниковата защита, но без резултат. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част домакините демонстрираха неубедителност в играта си, като това никак не се хареса на публиката, която беше дошла на "Джузепе Меаца" да подкрепи любимия си тим.

Слабата игра на Интер бе наказана от Андреа Барберис в 60-ата минута. Марсело Трота се възползва от грешка в защитата на "нерадзурите" и подаде към халфа, който изстреля отличен нисък удар към левия ъгъл за 1:1.

Домакините се опитаха да отвърнат на удара в 69-ата минута. Иван Перишич овладя топката и отправи удар от границата на наказателното поле. Топката обаче премина високо над напречната греда.

В 76-ата минута гостите отново се възползваха от вялата игра на съперника си. Точен пас на ръба на пеналтерията беше добре овладян от Марсело Трота, който шутира инстинктивно към вратата. За късмет на Интер, топката премина на сантиметри встрани от дясната греда.

В 88-ата минута Рафиня нанесе хубав удар от границата на наказателното поле, след като беше изведен от страхотно подаване, но вратарят Кордас успя да избие атрактивно топката в ъглов удар.

Интер - Кротоне 1:1

Голмайстори: Едер (23), Андреа Барберис (60)

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Шкриниар, Миранда, Далберт (Кансело 74'), Брозович (Карамо 77'), Валеро, Вечино, Кандрева (Рафиня 64'), Перишич, Едер Треньор: Лучано Спалети

Кротоне: Кордас, Фараони (84'), Чекерини, Капуано, Мартела (Павлович 58'), Барберис, Мандрагора, Бенали, Ричи, Налини, Трота (Стоян 77') Треньор: Валтер Дзенга

Милано, стадион "Джузепе Меаца" Съдия: Даниеле Орсато Жълти картони: Едер (Интер); Мандрагора, Бенали, Ричи (Кротоне)