Интер стигна до измъчена победа с 2:0 над слабака Беневенто и записа важни три точки в битката за място в Топ 3 на Италия. Голмайстори за "нерадзурите" бяха защитниците Милан Скриняр (67) и Андреа Ранокия (69).

С тази победа Интер излезе на трето място във временното класиране преди останалите срещи от кръга.

Момчетата на Лучано Спалети вече имат 51 точки на третото място и дръпнаха с една пред Рома, но "вълците" са с мач по-малко. Беневенто са на последно място с 10 точки.

Трябва да се отбележи, че гостите на два пъти имаха сериозни основания да поискат дузпи и то при резултат 0:0. В 81-ата минута пък останаха в намален състав, след като от игра бе изгонен Николас Виола.

Звездата на Интер Мауро Икарди се завърна в групата, след като пропусна последните три мача, но не влезе в игра.


Интер започна атакуващо мача и още в началото притисна гостите пред наказателното им поле, но така и не се стигна до сериозно голово положение за "нерадзурите".

В 10-ата минута Кандрева получи топката в наказателното поле на Беневенто, но там се засуети и бе блокиран от защитник на гостите.

Малко по-късно се стигна до ново положение за Интер, но този път Иван Перишич с глава стреля в аут. Постепенно гостите успяха да изнесат играта в по-предни позиции и стигнаха до отличен шанс, но Ханданович спаси.

След половин час игра Беневенто скочи за дузпа, за блъскане на Сандро в пеналта, но не бе отсъден наказателен удар. Тези положения стреснаха домакините и те отново наложиха преса и натиснаха здраво.

Интер обаче така и не успя да стигне до чисто голово положение преди почивката.

През втората част гостите отново стояха отлично на терена и отново скочиха за дузпа, но и този път не получиха право да изпълнят наказателен удар, след като Кода бе бутнат в пеналта.

Преди това пък отново Кода се оказа на чиста позиция, но пропусна. След тези положения Интер вдигна темпото и макар и случайно стигна до гол.

В 67-ата минута домакините изпълниха ъглов удар и най-съобразителен бе Милан Скриняр, който отблизо прати топката във вратата на гостите.

Само две минути всичко в мача бе решено, след като Андреа Ранокия с глава опъна мрежата за 2:0. До края не се случи нищо интересно, като единствено изгонването на Николас Виола в 81-ата минута. Така Интер взе важна победа в битката за Топ 3.

Интер - Беневенто 2:0

Голмайстори:

1:0 Милан Скриняр (67)
2:0 Андреа Ранокия (69)

Интер: Ханданович, Кансело, Ранокия, Скриниар, Д’Амброзио, Весино, Галярдини, Кандрева, Рафиня, Перишич, Едер.

Беневенто: Пуджони, Саня, Летиция, Джимсити, Тоска, Сандро, Виола, Бриньола, Гийерме, Джуричич, Кода.