Ръководството на Интер е готово да плаща колосална заплата, за да изкуши Лука Модрич да напусне Реал Мадрид в посока "Джузепе Меаца".

Според специалиста по трансфери в Италия Джанлука Ди Марцио, "нерадзурите" ще предложат 4-годишен договор на хърватската звезда с годишно възнаграждение от 11,5 милиона евро.

Президентът на "кралете" Флорентино Перес снощи заяви, че няма да пусне халфа да си тръгне за по-малко от 750 млн. евро. Според Ди Марцио позицията на строителния магнат може да се смекчи, след като проведе разговор на четири очи с Модрич.

Двамата са в отлични отношения и Перес може да постигне джентълменско споразумение с любимеца си и да го продаде за далеч по-малка сума, така както стана с Кристиано Роналдо.

Corriere della Sera допълва, че Интер ще предложи на Реал 15 млн. евро за наем на 32-годишния Модрич, а следващото лято да подпише за постоянно с него срещу още 25 млн. евро.

"Нерадзурите" са на път да изпуснат Артуро Видал от Байерн Мюнхен именно заради преговорите с хърватина, който им е цел №1. Чилийският национал е с единия крак в Барселона.

Модрич играе на "Сантиаго Бернабеу" от 2012 г., когато беше купен от Тотнъм за 35 млн. евро. С Реал той спечели Шампионска лига четири пъти, по веднъж титлата и купата на Испания, има по три Суперкупи на УЕФА и Световни клубни първенства, както и две Суперкупи на Испания.

До момента Интер се подсили Раджа Наинголан от Рома срещу 38 млн. евро, Лаутаро Мартинес (Расинг Клуб, 16 млн. евро), Федерико Димарко (ФК Сион, 7 млн. евро), Шиме Вършалко (Атлетико Мадрид, под наем за 6,5 млн. евро), Матео Политано (Сасуоло, под наем за 5 млн. евро), а Стефан де Врай (Лацио) и Квадво Асамоа (Ювентус) бяха вземи като свободни агенти.

След наем в Сантос се завръща Габриел Барбоса-Габигол, но той най-вероятно ще бъде продаден. В същото време италианците не са се разделили с нито един важен футболист.