Привърженик на Интер почина, след като бе прегазен от микробус с ултраси на Наполи преди дербито на кръга в Серия А снощи. Интер спечели драматична победа с 1:0 с гол в добавеното време, но успехът бе помрачен заради ексцесиите между феновете, които може да донесат тежки санкции за отбора-домакин Интер.

Привърженикът на Интер Даниеле Белардинели, 35-годишен от Варезе, е ударен от бус, пълен с тифози на Наполи и по-късно е почина в болницата, съобщиха от полицията в Милано.

"Точно преди началото на мача микробус с ултраси на Наполи е атакуван от стотици привърженици на Интер, които започнали да чупят возилото с пръти и други предмети. В същото време на отстрещната страна СУВ удря 35-годишен младеж. Пострадалият е откаран в болница, където е починал. Двама са арестувани, издирва се трето лице по видеозаписи от камерите", информира шефът на миланската полиция Марчело Кардона на пресконференция днес. 

При мелето четирима привърженици на Наполи са намушкани с ножове, като състоянието на един от тях, 43-годишен, е тежко. По време на мача пък тифозите на Интер не спряха да обиждат на расистка основа играча на Наполи Калиду Кулибали.

Заради ексцесиите от миланската полиция поискаха забрана фенове да Интер да подкрепят отбора си при гостуванията, както и затваряне на ултрас трибуната на Интер на "Сан Сиро" до края на март 2019 година.