Торино победи с 1:0 Интер в един от най-интересните мачове от 21-ия кръг на Серия "А".

Единственият гол вкара Армандо Ицо в 35-ата минута с глава. "Нерадзурите" се представиха безобразно, особено след почивката, когато не създадоха смислено положение в предни позиции.

"Биковете" пък записаха 5-та поредна среща без загуба от Интер, като в 2 от случаите спечелиха. Днешният успех изкачи Торино на 10-то място с 30 точки, докато миланци остават на 3-та позиция с 40 т. 


Валтер Мадзари заложи в предни позиции на Симоне Дзадза и звездата на отбора Андреа Белоти. Яго Фалке остана на пейката, в средата на терена за първи път като титуляр в калчото игра Саша Лукич. Там беше поставен и защитникът Кристиан Ансалди, който зае мястото на наказания Суалио Мейте.

Лучано Спалети смени схемата на гостите на 3-4-1-2. Той най-накрая се реши да пусне Мауро Икарди и Лаутаро Мартинес заедно в атака. Вторият се появи в игра вместо спрягания за трансфер в Арсенал Иван Перишич, който остана на пейката. В центъра играха Жоао Марио и малко зад него Марсело Брозович и Матиас Весино.  

Мачът започна напечено и още в 4-ата минута Лоренцо Де Силвестри засече с глава, но Самир Ханданович с хубава намеса изби. Интер отговори секунди по-късно, когато Далберт с пас по земя изведе Лаутаро Мартинес, който засече от движение, но в аут. 

Постепенно гостите взеха лек превес и на два пъти Салваторе Сиригу се намеси решително. Вратарят първо изби бомбен изстрел на Данило Д’Амброзио, а след това и Мауро Икарди пробва неоспешно да преодолее италианския национал.

Така се стигна до 35-ата минута, когато "биковете" пронизаха "нерадзурите". При късо изпълнение на корнер, Кристиан Ансалди центрира на далечната греда, Армандо Ицо надскочи Д’Амброзио и с глава матира Ханданович за 1:0! Миланци отговориха със силен удар на Марсело Брозович над вратата.

След почивката мачът беше скучен и до 62-ата минута единственото интересно нещо беше избит удар на Симоне Дзадза. В 69-ата минута резервата Раджа Наинголан отправи изстрел, но над вратата. После и току-що появилият се на терена Матое Политано стреля, но и неговият мерник изневери.

В 83-ата минута Лучано Спалети извади последния си коз от ръкава – Антонио Кандрева, който смени Матиас Весино.  И този ход обаче не помогна и Интер загуби с 0:1. В 86-ата минута пък Политано беше изгонен с директен червен картон.

Торино – Интер 1:0 

Голмайстор: 1:0 Ицо (35)

Торино: Сиригу, Ицо, Биджи, Н’Кулу, Лукич (78-Базели), Ринкон, Ансалди (81-Беренгер), Де Силвестри, Аина, Белоти, Дзадза (89-Фалке)
Треньор: Валтер Мадзари

Интер: Ханданович, Де Врай, Миранда (54-Наинголан), Шкриниар, Брозович, Весино (83-Кандрева), Далберт, Д’Амброзио, Жоао Марио (71-Политано), Мартинес, Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Торино, ст.: "Олимпико"
Съдия: Фабио Мареска
Жълти картони: Белоти, Аина (Торино); Де Врай, Далберт, Д’Амброзио (Интер)
Червен картон: Политано 86’ (Интер)