Треньорът на Интер (Милано) Лучано Спалети заяви, че клубът е бил унизен от нападателя Мауро Икарди, след като са чули обяснението му защо си тръгва за родната Аржентина и отказва да играе в дербито с Лацио снощи.

Икарди беше капитан на отбора, но лентата му беше отнета, след като преговорите между него и клуба за нов договор излязоха от рамките на нормалния диалог. 26-годишният аржентинец е казал на Спалети, че няма как да играе срещу Лацио, защото има проблем в коляното.

Аржентинският нападател, който е и голмайстор на отбора във всеки от последните четири сезона, се върна към нормални тренировки тази седмица след среща между неговия адвокат Паоло Николети и представители на клуба. Очакванията бяха, че нещата са изгладени и той ще излезе с екипа на нерадзурите срещу Лацио, но изненадващо обявил на Спалети, че си заминава за родината и няма да играе.

"Да водиш преговори с играч и да го молиш да облече фланелката на клуб като Интер е унизително и за нас, и за феновете, и за съотборниците му, заяви спациалистът след като неговият тим падна от Лацио с 0:1. Трябва ли да изпращам имейли до адвокатите му преди да взема решение дали ще го поставя титуляр?

"Днес Мауро Икарди трябваше да бъде изваден от състава за своето поведение. Справедливо е други да играят. Става въпрос за доверие между мен и играча, а поведението му е неприемливо както и да го гледаш." Той добави, че събитията се развиват пред очите на всички и е лесно да бъдат интерпретирани.

"Който и да си, трябва да имаш уважение и правилно поведение в съблекалнята. Треньорът трябва да бъде признат като авторитет и разпознаваема фигура, която взима правилните решения". Но Спалети заяви, че поражението от Лацио с гола на Сергей Милинкович-Савич, не е заради отсъствието на аржентинеца.

"Имали сме къде по-лоши загуби от тази срещу Лацио и с Икарди на терена. Лионел Меси и Кристиано Роналдо са играчи, които винаги сами могат да направят разлика в полза на своя отбор, но са малко такива като тях. Професионализмът и себеуважението са всичко. Дисциплината е всичко, завърши Лучано Спалети. Тимът му е на 3-о място в Серия А с 53 точки, с 2 повече от съгражданите от Милан.