Интер удари с 3:1 Фрозиноне като гост и записа важна победа в битката за Топ 3 на Италия. Головете за "черно-сините" забиха Наинголан (18), Перишич (38 - дузпа) и Весино (90). Точен за домакините бе Касата (61).

С тази победа Интер се бетонира на третото място в Серия "А", като дръпна с пет точки на Милан. "Нерадзурите" изцяло доминираха в мача, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха три попадения и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

От своя страна Фрозиноне не си повярва, че може да вземе нещо от този мач и логично загуби, с което остава в зоната на изпадащите отбори. Това е четвърта победа за Интер от четири мача срещу този съперник в мачовете между двата отбора в елита на Италия. 


Интер започна здраво мача и още в началото притисна домакините пред наказателното им поле. Гостите изцяло контролираха събитията на терена през тези първоначални минути и логично успяха да вкарат.

В 19-ата минута  Данило Д'Амброзио проби отсяно, последва центриране в наказателното поле, където Раджа Наинголан с глава опъна мрежата на Фрозиноне за 0:1. Страхотно начало на мача за Интер и заслужено попадение.

Домакините обаче реагираха мигновено и бяха близо до изравняването, но удар с глава на Паганини мина над вратата. Последваха нови силни минути за Интер, но гостите се отчетоха с пропуски на Раджа Наинголан и Иван Перишич.

В 38-ата минута "нерадзурите" стигнаха до дузпа. Тогава след изпълнение на ъглов удар Раман Чибса повали Милан Шкриняр в пеналта и закономерно бе показана бялата точка.

Изненадващо зад топката застана Иван Перишич, който вкара за 0:2. Щатният изпълнител на дузпи за Интер - Мауро Икарди, в този момент бе на терена, но Перишич пое отговорност и не сгреши.

До края на полувремето Интер изцяло доминира и дори пропусна страхотни възможности чрез Матео Политано и Мауро Икарди.

Второто полувреме започна с шанс за гостите, но отново Раджа Наинголан пропусна да вкара. Фрозиноне отговори с шут на Раман Чибса в аут. Така се стигне до 61-ата минута, когато домакините намалиха и се върнаха в мача.

Тогава Франческо Касата се възползва от грешка на Борха Валеро и опъна мрежата на Интер за 1:2. Осем минути по-късно Фрозиноне дори можеше да стигне до равенството, но Чано не успя да отбележи от пряк свободен удар.

В следващите минути домакините натиснаха, но нямаха шанс за гол. Постепенно играчите на Интер отново взеха инициативата и контролираха събитията на терена. До края Интер дори успя да вкара още един гол.

В даденото добавено време Икарди асистира на Весино и той направи 1:3. Така гостите заслужено си взеха победата и трите точки.

ФРОЗИНОНЕ - ИНТЕР 1:3

Голмайстори: 

0:1 Наинголан (18)

0:2 Перишич (38 - дузпа)

1:2 Касата (61)

1:3 Весино (90)