Интер стигна до победа над Пари Сен Жермен в среща от “Интернешънъл Чемпиъпс Къп”, играна в Макао. Двубоят завърши 1:1 в редовното време, а италианците надделяха с 6:5 при дузпите. “Нерадзурите” доминираха в голяма част от мача, но пропуснаха положенията си. Французите се оттеглиха на почивка с аванс от един гол, след като Керер откри резултата. През втората част Интер продължи да бъде по-активен, но стигна до попадение чак в 94-ата минута, когато Самуеле Лонго изравни резултата.

Интер доминираше в първите минути, като Ареола на няколко пъти трябваше да се намесва. Още в третата минута вратарят отрази удар на Брозович. След това той спря Еспозито, а в 12-ата минута направи отлично спасяване, след като неговият съотборник Курзава насочи топката с глава към собствената си врата.

Постепенно тимът на Томас Тухел поизравни играта, но рядко стигаше до положения пред вратата на Ханданович. Въпреки това се оттегли на почивката с преднина от един гол. В 41-ата минута Мбапе бе фаулиран, а Сарабиа центрира в наказателното поле. Там Керер успя да изпревари Шкриняр и да отклони топката към мрежата.

Началото на втората част отново започна с атаки на „нерадзурите“. Перишич и Барела пропуснаха прекрасни ситуации за гол, което за пореден път показа колко е основателно желанието на Антонио Конте да бъде привлечен нападател.

Поредица от смени накъса играта, но изглеждаше, че шампионът на Франция ще стигне до минимална победа. Новото попълнение на Интер Диего Годин дебютира за тима. Той влезе на мястото на Де Фрай в 65-ата минута. В последните секунди на мача Лонго успя да изравни. Той намери пространство за удар и преодоля Ареола.

Стигна се до дузпи, в които и двата отбора започнаха добре. Първият пропуск бе дело на 17-годишния французин Адил Аушиш при 3:3. Антонио Кандрева можеше да донесе победата на италианците, но се опита да вкара прекалено технично, като копна топката в центъра, но тя се отиде от горната страна на гредата. Загре направи нов пропуск за ПСЖ и Жоао Марио успя да реализира за 6:5, с което донесе успеха на Интер.