Интер излезе еднолично на първо място в класирането в Италия след минимална победа с 1:0 над Удинезе. Точен за домакините бе Стефано Сенси в 44-ата минута.

Трябва обаче да се отбележи, че гостите играха в намален състав повече от 55 минути, след като червен картон получи Родриго Де Паул.

Интер започна атакуващо мача и още в началото натисна здраво гостите пред тяхното наказателно поле. Домакините можеха да вкарат още в 5-ата минута, когато Политано нацели гредата.

Интер продължи да доминира и да редува силни атаки, но нямаше шанс за гол след удар на Сенси. Това бяха силните минути на "нерадзурите", но те не се възползваха от шансовете си и пропуснаха да открият резултата.

В 25-ата минута гостите най-сетне стигнаха до положение, но Уолъс не успя да преодолее Самир Ханданович. Десет минути по-късно Удинезе остана в намален състав.

Антонио Кандрева провокира Де Паул, който го шамароса и след ВАР получи директен червен картон. В следващите минути Интер се хвърли в атаки, но с пропуски се отчетоха Политано и Сенси. Малко преди почивката Годин намери Сенси и той най-сетне опъна мрежата на гостите за 1:0.

Второто полувреме започна скучновато. Домакините правилно задържаха топката и разчитаха на многоходови атаки. В 55-ата минута Интер стигна до положение, но този път Мусо спаси удар на Политано.

Малко по-късно отново Политано записа пропуск. Постепенно темпото на игра падна, като "нерадзурите" владееха инициативата, но правеха многобройни и непростими пропуски.

В края на мача в игра за Интер се появи новото попълнение на тима Алексис Санчес. Той дори можеше да отбележи, но Мусо отрази. Така Интер записа заслужено победа, която го изкачи на върха в класирането.

ИНТЕР - УДИНЕЗЕ 1:0

Голмайстор: Сенси (44')

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Скринияр, Кандрева, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лукаку, Политано

Удинезе: Мусо, Опоку, Бекао, Де Майо, Ларсен, Яяло, Фофана, Уолъс, Сема, Де Паул, Лазаня