Интер се издъни много неприятно и врътна само реми 2:2 срещу Парма в среща от 9-ия кръг на италианската Серия "А".

По този начин отборът не успя да се възползва от грешката на Ювентус и да окупира върха в класирането.

След този мач грандът от Милано е втори с актив от 22 точки, докато лидерът е с точка повече.

"Дуковете" пък са на 7-ата позиция с 13 точки.

Кандрева откри за домакините в 23-ата минута, но Карамо изравни три минути след това. Жервиньо обърна в полза на гостите в 30-ата минута, а домакините стигнаха до изравнителен гол чрез Лукаку в 51-ата минута.


Първото по-добро положение бе за "дуковете", които можеха да открият още в 8-ата минута, когато Карамо засече с глава хубаво центриране, но топката мина покрай вратата.

Две минути след това Парма имаше нов шанс за попадение, но този път Ханданович спаси удара на Дермаку. 

Все пак в 23-ата минута домакините стигнаха до така желаното попадение чрез Кандрева. Той засече една изчистена топка на границата на наказателното поле и с мощен удар не остави шансове на противниковия вратар, като имаше и рикошет в противников играч.

Гостите обаче изравниха само три минути след това.

Карамов с прекрасен удар от границата на наказателното поле "препарира" Ханданович и стражът нямаше как да се намеси.

Шокът за Интер обаче дойде в 30-ата минута, когато Карамо намери намиращия се сам в наказателното поле Жервиньо, който просто вкара топката в опразнения ъгъл. Гостите така стигнаха до пълен обрат.

До почивката нямаше повече попадения, но второто полувреме започна добре за домакините и те изравниха бързо.

В 51-ата минута Лукаку се възползва от подаване на Кандрева и от близка дистанция не сгреши. В ситуацията имаше и проверка на VAR, дали попадението е редовно и в крайна сметка то бе зачетено.

Очакваше се домакините да натиснат здраво противника си след изравнителния гол, но въпреки това през следващите минути не се стигна до ситуации пред двете врати и по-конкретно пред тази на гостите.

В 77-ата минута Кандрева можеше да обърне нещата в полза на домакините, но хубавият му удар не се получи и мина над напречната греда. 

До самия мач нямаше повече голове, като за домакините пропуски направиха де Фрай и Еспозито.

Интер - Парма 2:2
1:0 Кандрева 23 
1:1 Карамо 26
1:2 Жервиньо 30
2:2 Лукаку 51

Интер: Ханданович, Годин (66 - де Фрай), Бастони, Шкриняр, Галярдини, Брозович, Барела, Кандрева, Бираги, Лукаку, Лаутаро (73 - Еспозито)

Парма: Сепе, Дермаку, Якопони, Дармиан, Галиоло (66 - Пецела), Куцка, Скоцарела, Ернани, Кулушевски, Карамо (71 - Спрокати), Жервиньо