Интер се класира за 1/2-финалите за Купата на Италия, след като победи с 2:1 Фиорентина на стадион "Джузепе Меаца".

Успехът на "нерадзурите" не дойде лесно, тъй като "виола" оказа голям отпор. Антонио Кандрева откри резултата в 44-ата минута, но в 60-ата бившият защитник на Ювентус Мартин Касерес изравни. Малко по-късно Николо Барела все пак се разписа, за да донесе успеха за домакините.

Голът на халфа падна секунди, след като дебют за Интер направи звездното попълнение Кристиан Ериксен. В спор за място на финала миланци ще срещнат Наполи в два мача на разменено гостуване. Другата двойка противопоставя Юве и Милан.


Звездното попълнение на Интер Кристиан Ериксен остана на пейката. В предни позиции Антонио Конте заложи на големите си голмайстори Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес. Зад тях в схема 3-4-1-2 действа Алексис Санчес, а Матиас Весино започна титуляр, след като трансферът му в Евертън пропадна.

Гостите пристигнаха на "Джузепе Меаца" без един куп играчи, сред които Франк Рибери и Кевин-Принс Боатенг. В предни позиции Джузепе Якини заложи на Федерико Киеза и Душан Влахович.

Първото опасно положение в срещата беше за Фиорентина. В 5-ата минута Пол Лирола стреля от границата на наказателното поле, но топката пролетя покрай лявата греда. Интер отговори чрез Антонио Кандрева, но и неговият мерник изневери.

После и шут на Федерико Киеза беше блокиран, а до 27-ата минута статистиката показваше, че двата отбора още нямат точен удар към противниковите врати. След това Николо Барела беше намерен с прецизно подаване на опасна позиция, но изпълнението му не беше добро и прати топката в аут.

В 44-ата минута Интер все пак поведе. Лаутаро Мартинес беше изведен сам срещу вратаря, но бързо блокиран. Той все пак успя да чукне топката към Кандрева, който с изстрел по земя откри резултата – 1:0!

3 минути след подновяването на играта Мартинес можеше да удвои преднината на "нерадзурите", но прати кълбото на сантиметри от целта. 120 секунди по-късно и Алексис Санчес стреля в аут, а след това домакините продължиха да изпускат чудесни положения.

В 55-ата минута Мартинес засече от воле, но Пиетро Терачано демонстрира отличен рефлекс и изби. Малко по-късно Матиас Весино засече с глава и насочи топката в долния десен ъгъл, но вратарят отново беше на мястото си. Така се стигна до 60-ата минута, когато Фиорентина изравни. Ерик Пулгар центрира от корнер и Мартин Касерес засече за 1:1!

5 минути по-късно "виола" можеше да стигне до пълен обрат, след като Душан Влахович си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо. Самир Ханданович обаче реагира блестящо и изби.

В 67-ата минута дебюта за Интер направи новото попълнение Кристиан Ериксен, който влезе на мястото на Санчес. И секунди по-късно домакините отново поведоха в резултата. След недобре изчистена топка, Барела стреля от воле от границата на пеналта и матира Терачано за 2:1!

В 83-ата минута Мартинес се разписа, но голът беше отменен за засада. В 93-ата минута и резервата Себастиан Еспозито можеше да се разпише, но в последния момент защитник на гостите се хвърли на шпагат и изби. До края не падна нов гол и Интер спечели мача с 2:1. 

Интер – Фиорентина 2:1

Голмайстори: 1:0 Кандрева (44), 1:1 Касерес (60), 2:1 Барела (67)

Интер: Ханданович, Годин, Ранокия, Бастони, Кандрева (74-Моузес), Весино, Барела, Йънг, Алексис (66-Ериксен), Лукаку (88-Еспозито), Лаутаро
Треньор: Антонио Конте

Фиорентина: Терачано, Чечерини, Касерес, Миленкович, Лирола (85-Гедзал), Бенаси, Бадел (55-Кутроне), Пулгар, Далберт, Киеза (80-Сотил), Влахович
Треньор: Джузепе Якини

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Д. Довери
Жълти картони: Касерес, Бенаси, Сотил (Фиорентина)