В Интер имам повече шансове за трофеи, отколкото в Тотнъм. Това обяви Кристиан Ериксен само дни, след  като напусна Шпорите и пристигна в Милано. 

Датчанинът подписа за 4 години и половина с Нерадзурите, които платиха само 20 милиона евро за него, след като през лятото щеше да стане свободен агент и лондончани бяха принудени да го продадат евтино. 

„Тук имам много по-добри шансове за трофей, отколкото в предишния си клуб. Миналата година загубихме финала в Шампионската лига и това бе наистина много раочароващо и ден, за който не искам да си спомням“ заяви Ериксен пред „Скай Италия“. 

„Тук съм, за да печеля и да започна нещо ново. Последният път, когато спечелих нещо все още бях в Аякс, което се случи преди доста години. Все още обаче помня чувството, което искам да изпитам и тук“ добави той. 

„В последните сезони бяха свързван с много клубове, но когато от Интер ме потърсиха, предложението им изглеждаше много обещаващо. Беше лесно да се съглася да дойда тук и се радвам, че Конте също е тук. Бях чувал, че е взискателен треньор и откакто съм тук има доста тичане. Мога да кажа, че между него и Почетино има прилики, но те гледат на футбола по различен начин“ каза още Ериксен, който се надява, че тимът му ще стигне до Скудетото. 

„Имаме шансове. Трябва обаче да мислим само за следващия мач. Ювентус е шампион няколко години подред. Необходимо е да сме постоянни, да сме близо до тях и ще видим къде ще завършим“.