Интер загуби с 0:1 у дома от Наполи в първия полуфинален мач от турнира за Купата на Италия. Седмица преди гостуването си в Разград на Лудогорец в Лига Европа “нерадзурите” имаха контрол върху срещата, но така и не успяха да отправят решителния удар. За сметка на това Фабиан Руис в 57-та минута опъна мрежата след страхотен фалцов изстрел от границата на наказателното поле. Така Наполи направи важна крачка към финала в турнира. Реваншът в Неапол е на 5 март. 

Домакините започнаха по-активно срещата и още в 6-та минута Марсело Брозович пробва късмета си с далечен удар, но право в ръцете на Оспина. Малко след това Наполи бе още по-близо до гола. В 11-та минута Дрис Мертенс бе оставен сам на границата на наказателното поле и стреля незабавно, но над вратата. 

Последва равностойна игра, като и двата отбора опитваха да мислят предимно за защитата си. Все пак Лаутаро Мартинес стреля с глава над вратата, а малко след това Бираги опита късмета си от свободен удар, но също прати топката покрай гредата. 

В края на първото полувреме гостите поискаха дузпа. Жиелински изскочи сам срещу Падели, но ударът му бе блокиран. След това топката се отби в лакътя на Шкриняр, но главният съдия не видя основание да покаже бялата точка. 

Второто полувреме започна с натиск на Интер, но реални положения пред вратата на гостите липсваха. За сметка на това в 57-та минута Наполи поведе след феноменален гол на Фабиан Руис. Испанецът размени двойно подаване с Ди Лоренцо и от границата на наказателното поле завъртя топката с хирургическа точност под гредата - 1:0. 

“Нерадзурите” опитаха да отвърнат, но Лаутаро отново не намери целта след удар в 62-та минута. Малко след това в игра се появи Кристиан Ериксен, който опита да раздвижи играта. Датчанинът стреля много опасно от границата на наказателното поле в 72-та минута, но и той не намери очертанията на вратата. Малко след това Лукаку бе в основата на сериозно разбъркване в наказателното поле на Наполи, но белгиецът така и не можа да нанесе решителен удар. 

До края хората на Антонио Конте опитаха всичко възможно да върнат гола, но изстрелите на играчите му минаваха покрай вратата. В добавеното време резервата Данило Д’Амброзио поиска дузпа след сблъсък в наказателното поле на Наполи, но реферът не реагира. 

Интер - Наполи 0:1 

0:1 Фабиан Руис 57’

Интер: Падели, Бастони, Де Врай, Шкриняр (46 - Д’Амброзио), Бираги, Барела, Сенси (66 - Ериксен), Брозович, Моузес (74 - Санчес), Мартинес, Лукаку

Наполи: Оспина, Руи, Максимович, Манолас, Ди Лоренцо, Деме, Жиелински (83 - Алан), Руис, Кайехон (78 - Политано), Елмас, Мертенс (73 - Милик)