През последните седмици все по-усилено се говори, че нападателят на Интер Лаутаро Мартинес ще заиграе в Барселона от новия сезон.

Аржентинецът е основната трансферна цел на "блаугранас" и в Милано са наясно, че опасността да загубят своята звезда е реална.

Бившият президент на "нерадзурите" Масимо Морати обаче смята, че трикратният европейски клубен шампион може да нанесе ответен и много по-тежък удар на Барса с привличането на самия Лео Меси.

"Лаутаро е наистина добро момче и се грижи за кариерата си. Но както съм казвал и преди, нека видим дали той няма да стане част от сделка за по-големи футболисти. Като Меси например", изригна Морати пред Rai.

"Не зная дали ситуацията с коронавируса ще промени нещо, но смятам, че в края на сезона ще видим много странни неща. Меси вече не е забранен сън. Той е в края на договора си (б.р. до 30 юни 2021 година) и със сигурност ще бъде направен опит да го вземем в Интер", добави Морати, който има опит в подобни грандиозни сделки.

Както е известно, през лятото на 1997 година Морати взриви световния пазар, привличайки суперзвездата на Барселона Роналдо.