Интер победи с 2:1 Сампдория в от 25-ия кръг на Серия "А", който беше отложен през зимата заради пандемията от коронавирус.

През първото полувреме "нерадзурите" тотално надиграха съперника си и атомното нападение Ромелу Лукаку – Лаутаро Мартинес, известно като Лу-Ла, се развихри на "Джузепе Меаца".
 
Още в 10-ата минута белгийският национал откри резултата след двойно подаване с Кристиан Ериксен, който също се представи на много високо ниво. В 33-ата минута и аржентинският стрелец се разписа след подаване на Антонио Кандрева.

След почивката Сампдория намали изоставането си чрез Мортен Тобси, но до края "моряците" не успяха да се доберат до точка.

В класирането Интер събра 57 точки и вече изостава на 6 т. от хегемона и лидер Ювентус и на 5 т. от Лацио. Самп е с 26 т. и се намира точно над зоната на изпадащите. В следващия кръг миланци са домакини на Сасуоло на 24 юни, а възпитаниците на Клаудио Раниери гостуват на Рома в същия ден.


В отсъствието на Марсело Брозович, Стефано Сенси и Матиас Весино, Антонио Конте заложи в средата на терена на Роберто Галярдини. Кристиан Ериксен действа зад Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес.

В предни позиции за гостите започнаха Гастон Рамирес и Антонио Ла Гумина. Той изненадващо беше предпочетен пред Маноло Габиадини, докато ветеранът Фабио Куалярела не пътува за Милано заради контузия.

Интер започна мача отлично и още във 2-ата минута гол на Кристиан Ериксен беше отменен за засада. Малко след това Емил Аудеро изби удар на датската звезда, но в 10-ата минута вратарят капитулира.

Тогава Лаутаро Мартинес пусна пас с пета към Ромелу Лукаку, той направи двойно подаване с Ериксен и пред вратарското поле нямаше как да сбърка за 1:0! После опасен шут на Антонио Кандрева от пеналта мина покрай лявата греда.

В 33-ата минута Интер удвои преднината си. Лукаку получи пас на десния фланг и с хитър пас между двама бранители изведе Кандрева.  Той пусна топката успоредно на голлинията, където връхлитащият Мартинес нямаше как да сбърка за 2:0! 

Гостите създадоха първата си опасност в самия край на първото полувреме. Роберто Галярдини сбърка при изнасянето, Гастон Рамирес отне топката фронтално срещу вратата, но ударът му беше изключително неточен и мина високо над напречната греда.

Малко след началото на втората част Сампдория намали изоставането си. След изпълнение на корнер, Омар Коли засече с глава в горната греда. Топката попадна в Мортен Тобси, който стреля, Самир Ханданович беше на милиметри от това да избие с крак, но не успя и резултатът беше намален на 1:2!

После Интер диктуваше събитията на терена, но остротата в атака от първото полувреме липсваше. Това накара Антонио Конте да вземе мерки и в 73-ата минута той смени фланговите футболисти Ашли Йънг и Кандрева, съответно с Кристиано Бираги и Виктор Моузес.

По-късно обаче гостите можеха да изравнят, след като Никола Муру получи подаване, имаше време да нагласи топката, но изстрелът му излезе в аут. В 87-ата минута Мехди Лериш шутира от фаул, но Ханданович спаси. До края не падна нов гол и Интер спечели с 2:1. 

Интер – Сампдория 2:1 

Голмайстори: 1:0 Лукаку (10), 2:0 Мартинес (33), 2:1 Тобси (53)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Кандрева (73-Моузес), Барела, Галярдини, Йънг (73-Бираги), Ериксен (78-Валеро), Лукаку, Мартинес (83-Санчес)
Треньор: Антонио Конте

Сампдория: Аудеро, Бережински, Йошида, Коли, Торсби, Линети (82-Виейра), Бертолачи, Янкто (69-Лериш), Муру, Рамирес (69-Депаоли), Ла Гумина (76-Бонацоли)
Треньор: Клаудио Раниери

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Маурицио Мариани
Жълти картони: Мартинес, Валеро, Галярдини (Интер); Бертолачи, Торсби (Сампдория)