Интер - Фиорентина, двубой от 35-ия кръг на италианската Серия А, стадион: "Джузепе Меаца", начало: 22:45.

Групата на Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Кандрева, Барела, Галярдини, Йънг, Брозович, Лаутаро, Алексис

Прогноза на Gol.bg:

"Нерадзурите" се намират на второ място в класирането със 72 точки, осем зад лидера Ювентус. Интер успя да спечели точка от гостуването си на Рома в неделя. 

Тимът изравни от дузпа в края на мача чрез Ромелу Лукаку, който оформи крайния резултат 2:2. "Нерадзурите" загубиха само един от последните десет мача и в момента са непобедени в четири поредни срещи.

В лагера на Интер продължава да липсва Стефано Сенси, както и Матиас Весино. Ромелу Лукаку може да си заслужи място обратно сред титулярите след важния изравнителен гол в последния кръг.

Фиорентина се намира в най-добрата си форма от началото на сезона, благодарение на която се изкачи до 12 място в класирането с актив от 42 точки. През уикенда „Виолетовите“ победиха Торино с 2:0 след силно представяне. 

В хода на целия двубой Фиорентина контролираше случващото се на терена и почти не допусна опасни положения пред вратата си. Това бе трета победа за Фиорентина в предишните пет кръга.

Последните пет сблъсъка между двата отбора неизменно преминават с отбелязани голове от страна и на двата клуба. Последно това не се случи в първия им мач от сезон 2017/18 година, когато Интер надигра “Виолетовите” с 3:0. Трябва да отбележим, че след тази победа на “Черно-сините” отборът на Фиорентина не е взимал три точки от тях.

Прогноза: Интер - Фиорентина 3:1