Интер отново е на финал в Европа след 10 години чакане. След като през 2010-а момчетата на Жозе Мауриньо спечелиха Шампионската лига срещу Байерн (2:0), сега под ръководството на Антонио Конте нерадзурите отново ще спорят за трофей на международното поле, въпреки че става дума за втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа. 

Митичният бивш президент на клуба Масимо Морати, който изведе нерадзурите и до триумфа за Купата на УЕФА през 1998-а, се надява сегашното поколение да върне старата слава на клуба. Интересното е, че изминаха цели 21 години, откакто италиански тим за последно спечели втория турнир на европейската централа (Парма през 1999-а), но още утре вечер тази суша може да бъде нарушена от черно-сините.

"Има очакване, което ми напомня много на финала на ШЛ срещу Байерн през 2010-а - започна Морати. - В началото Лукаку не беше много уверен, но после ме изненада и демонстрира, че е интелигентен футболист, който умее да играе за отбора. Тук е и Лаутаро, който прави невероятни неща и има огромен потенциал. Надявам се Конте да остане начело на Интер, със сигурност. Като треньор неговите качества са вън от съмнение".

"Той работи като Жозе Мауриньо в Интер. Радвам се за Стивън Жан (сегашния президент на Интер), разменихме си съобщения след мача с Шахтьор (5:0). Евентуален успех на финала в Лига Европа ще окрили клуба да се бори за скудетото догодина. Първо Хетафе, после Леверкузен и украинците - във всеки мач Интер се подобряваше и точно това ни кара да бъдем оптимисти за финала срещу Севиля".

"Догодина ще бъдем още по-силни. Няма значение какво ще се случи на финала в петък - този Интер ми дава оптимизъм. Конте и Жозе си приличат, защото мислят само за футбол и винаги искат да побеждават", коментира бившият бос. 

Интер спечели Купата на УЕФА под ръководството на Луиджи Симони през 1998-а. Треньорът почина тази година, така че евентуален триумф на нерадзурите в утрешния финал ще бъде посветен на него. 

Голямото предимство на Интер е атакуващото дуо на Лукаку и Лаутаро. Те са вкарали 54 гола, а само Анжелило и Формани през 1968-69 са с повече (70).