Раздялата между "Интер" и Антонио Конте изглежда сигурна. "Нерадзурите" отстъпиха на "Севиля" с 2:3 във финала на Лига Европа, а на пресконференцията след мача треньорът даде да се разбере, че това е бил последният му мач начело на отбора. Според Sky Sport Italia фаворит за поста от следващия сезон е Масимилиано Алегри. По подобен начин той наследи Конте и в "Ювентус" през 2014 г., след което спечели 5 поредни титли с "бианконерите".

"Получи се напрегнат и равностоен мач, а през второто полувреме беше ясно, че една грешка може да реши всичко. Ние имахме шанс да вкараме трети гол, но вместо това злощастен рикошет в Ромелу Лукаку направи нещата много сложни. Дадохме всичко от себе си срещу съперник, който притежава огромен опит от предишните спечелени финали. В крайна сметка това се оказа решаващо", заяви Конте за самия двубой.

"Сега ще се приберем в Милано и ще си починем 2-3 дни, след което с ръководството трезво ще анализираме изминалия сезон. Трябва да планираме бъдещето на отбора, независимо дали с мен или без мен", подчерта специалистът, цитиран от Монитор.

"За мен беше чудесно изживяване да съм треньор на "Интер" и благодаря на собствениците, които ми дадоха тази възможност. Струваше си. Каквото имам да казвам, ще го кажа, когато му дойде времето. Не съм в конфликт с никого в клуба. Става въпрос за различни гледни точки. През тази година се сблъсках с някои ситуации, които не ми харесаха. Те засегнаха семейството ми, а всеки има граници, които не позволява да бъдат преминавани. Ако мислите, че ще отстъпя, грешите", отсече Конте.