Дербито между Интер и Милан е под въпрос заради многото заразени играчи с коронавирус и в двата тима.

При "нерадзурите" вече има четирима футболисти, които са дали положителни проби през последните 24 часа - Алесандро Бастони, Милан Шкриняр, Раджа Наинголан и Роберто Галиардини. В Милан пък заразените са Златан Ибрахимович и Лео Дуарте. Ибра е с положителна проба от 24 септември, а вчера е дал нова такава. 

Възможността за отлагане на дербито бе подкрепена и от професор Масимо Гали от болница "Сако" в Милано. Според него сблъсъкът не трябва да се състои, тъй като при толкова заразени двата тима трябва задължително да бъдат поставени под карантина. Причината за това е, че не се знае кой с кого е контактувал. В момента има общо 26 футболисти в Серия А, които са заразени с COVID-19.

"Надявам се, че можем да продължим да провеждаме футболни мачове, но е неразумно да поемаме излишни рискове. Трябва да подходим към този въпрос със здрав разум. Всичко може да се случи с дербито на Милано, тъй като при толкова много заразени двата отбора трябва да бъдат карантинирани. Когато има първи случаи на заразени, а след това втори такива е задължително да се премине към индивидуални тренировки, за да може те да не инфектират останалите играчи", обясни професор Гали.

По програма дербито между Интер и Милан трябва да се проведе на 17 октомври от 19:00 часа. Мачът се очаква с голям интерес, защото и двата милански гранда се намират в отлична форма. "Нерадзурите" са със 7 точки след 3 кръга, а "росонерите" имат пълен актив от 9 т. "Синьо-черните" спечелиха последните четири двубоя срещу градския съперник (4:2, 2:0, 3:2 и 1:0), а последният успех на "червено-черните" в калчото срещу Интер е отпреди 8 дербита - 5 загуби и 3 равенства.

Дербито между Ювентус и Наполи също не се състоя, след като гостите не се явиха в Торино заради двама заразени футболисти с коронавирус. Очаква се ръководството на футбола в Италия да вземе решение по казуса следващата седмица.