Защитникът на Интер Ашли Йънг е шестият заразен футболист на отбора с коронавирус, съобщиха от клуба.

Вчерашният тест на бившия играч на Манчестър Юнайтед е излязъл положителен. Йънг е в изолация в дома си и ще остане там поне две седмици. Преди него Милан Шкриняр, Алесандро Бастони, Раджа Наинголан, Роберто Галярдини и Йонуц Раду също се оказаха заразени с COVID-19.

Това поставя под въпрос дербито с Милан, което е насрочено за 17 октомври от 19.00 часа. По правилник, всеки отбор трябва да играе,  ако има на разположение 13 футболисти и 1 вратар, но сблъсъкът Ювентус – Наполи не се състоя. Южняците бяха поставени под карантина заради положителни проби на Пьотър Жиелински и Елиф Елмас.

Решение по казуса за мача в Торино ще се вземе през новата седмица и се предполага,че от него зависи дали и Дерби дела Мадонина ще се състои.

След 3 кръга в Серия "А" Интер има 7 точки, докато Милан е с пълен актив от 9 т.  "Синьо-черните" спечелиха последните четири двубоя срещу градския съперник (4:2, 2:0, 3:2 и 1:0), а последният успех на "червено-черните" в калчото срещу Интер е отпреди 8 дербита – 5 загуби и 3 равенства.