Галерия

Интер е на прага за трета поредна година да отпадне още в груповата фаза на Шампионска лига, след като загуби с 0:2 от Реал Мадрид на "Джузепе Меаца".

В големия грешник за "нерадзурите" се превърна Артуро Видал, който през първото полувреме си изкара два жълти картона за секунди и беше изгонен от игра. Преди това Еден Азар беше дал преднина на испанския първенец с гол от дузпа в 7-ата минута. В 59-ата резервата Родриго оформи крайното 2:0.

Така Интер остава на дъното с едва 2 точки след 4 кръга. Лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 8 т., Реал има 7 т., а Шахтьор Донецк е с 4 т. В следващия кръг италианците гостуват в Германия, докато "белите" пътуват до Украйна.


Артуро Видал започна като трекуартиста зад атомното нападение на Интер Ла-Лу: Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. По фланговете действаха опитният Ашли Йънг и бившият футболист на Реал Ашраф Хакими. Спряганият за "Кралете" Кристиан Ериксен отново беше забит на резервната скамейка от Антонио Конте.

Зинедин Зидан имаше куп проблеми преди важния мач. Отсъствието на звездите Серхио Рамос и Карим Бензема даде шанс за изява на Начо и Мариано Диас. Мартин Йодегор започна вместо Каземиро, който е на едва две тренировки след прекаран коронавирус. Ферлан Менди отново беше предпочетен пред Марсело за ляв защитник.

Мачът на "Джузепе Меаца" започна шеметно за Реал и още в 7-ата минута Начо изненадващо се озова на върха на атаката. Това обърка Интер и Никола Барела спъна защитника в наказателното поле. Главният съдия от Англия Антъни Тейлър без колебания посочи бялата точка. Зад топката застана Еден Азар, който стреля силно и прати кълбото покрай протегнатата ръка на Самир Ханданович – 1:0!

Голът определено обърка възпитаниците на Антонио Конте и до средата на полувремето хаосът взе връх в играта им. Първо Лукас Васкес беше оставен да отправи истински снаряд от средно разстояние и единствено гредата спаси "нерадзурите". После Флоран Менди се отскубна и опита да намери връхлитащия Васкес, но той не успя да засече.

Интер погледна към Тибо Куртоа чак в 20-ата минута, когато удар на Артуро Видал излезе в аут. После италианците спечелиха фаул на отлична позиция, но изпълнението на Ромелу Лукаку беше неточно. В 32-ата минута дойде най-напеченият момент в мача. Видал се свлече на земята и поиска дузпа, но реферът прецени, че няма.

Решението вбеси чилийския национал, което му донесе жълт картон. Протестите на халфа не спряха и секунди по-късно Антъни Тейлър го изгони от игра с второ официално предупреждение. За първите 45 минути Интер така и не създаде сносна атака и логично се оттегли с гол пасив на почивката.

Между полувремената Конте взе мерки и извади Алесандро Бастони и Лаутаро Мартинес за сметка на Данило Д‘Амброзио и Иван Перишич. Домакините заиграха една идея по-добре в предни позиции, но продължаваха да не могат да застрашат Куртоа.

В 59-ата минута Реал сложи точка на спора. Тони Кроос с прекрасен пас по земя намери Васкес, който центрира на далечната греда. И там току-що появилият се на терена Родриго с първото си докосване на топката матира Ханданович за 2:0! До края на мача нови голове не паднаха, въпреки че Азар и Перишич можеха да се разпишат с далечния удари, които не попаднаха в целта.

На Куртоа пък му се наложи да се намесва чак в 82-ата минута, когато Перишич нахлу в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но вратарят отрази.

Интер – Реал Мадрид 0:2 

Голмайстори: 0:1 Азар (7-д), 0:2 Родриго (59)

Интер: Ханданович, Бастони (46-Д‘Амброзио), Де Фрай, Шкриняр, Йънг, Хакими (64-Санчес), Видал, Барела, Галярдини (78-Сенси), Мартинес (46-Перишич), Лукаку (86-Ериксен)
Треньор: Антонио Конте

Реал: Куртоа, Карвахал, Начо, Варан, Менди, Модрич, Кроос, Йодегор, Азар (78-Винисиус), Васкес, Мариано (58-Родриго)
Треньор: Зинедин Зидан

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)
Жълти картони: Галярдини, Видал (Интер)
Червен картон: Видал 33‘ (Интер)