Реал Мадрид за пореден път се оказа сериозен проблем за Артуро Видал, който снощи бе изгонен, а Кралете победиха Интер с 2:0 в ключов мач от Шампионската лига. Освен това халфът очевидно не носи добър късмет на отборите си срещу мадридчани. 

Чилиецът бе отстранен още в 33-ата минута заради бурни протести и 2 жълти картона, с което намали значително шансовете на отбора си не само в мача, но и изобщо да излезе от групата. 

Вестник „Марка“ обаче отчита, че халфът за пореден път има неприятности срещу Реал и трябва да преживее негативни емоции. 

Още през сезон 2016-17, като играч на Байерн в елиминациите на турнира, той пропуска дузпа в първия мач, а във втори също получава червен картон и баварците отпадат. 

През следващия сезон, когато двата тима са един срещу вече на полуфинал, той отново се кара със съдиите смятайки, че отборът му е ощетен и за пореден път не е получил дузпа. 

Сега отново преживя негативни емоции, като единствената му победа срещу Кралския клуб е като играч на Ювентус от сезон 2014-15.