Футболът е прекрасен, защото живее от векове, белязан от играчи, които се превръщат в легенди на момента, предназначен да остане завинаги в паметта. 

Дерби дела Мадонина влиза в тези времеви брънки с изпълнители, които повече от останалите знаят как да запазят хладнокръвие, когато напрежението се повиши около тях. Работа, с която Ромелу Лукаку се справя отлично, особено когато вижда пред себе си Милан.

Пет изиграни дербита (б.р. - едното е за Купата на Италия), пет вкарани гола. Днес белгиецът е за тифозите на Милан това, което някога беше Шевченко (украинецът вкара рекордните 14 гола в дербито) за тези на Интер, пише calciomercato.com.

Винаги нащрек, решаващ във всеки сегмент на терена и готов смъртно да ужили съперника. Интер намери своя Шева, имайки предвид, че паралелът е ограничен до дербито. Но междувременно Лукаку изпревари бившия росонеро по една статистика и към днешна дата той е чужденецът, който вкара най-много при гостувания през първия си сезон в Серия А. 

Тифозите на Интер ликуват, а тези на Милан - треперят. За година и половина в столицата на Ломбардия Ромелу вече влезе в историята на миланското дерби, изпълнявайки желанията на Конте, който на практика му подаде микрофон в навечерието на мача срещу Милан: 

"Дали бих изпратил Лукаку на Санремо? Утре ще се пее на "Сан Сиро". Ромелу хвана високия тон, микрофонът се превърна в мегафон и в момента той е лидер. Лукаку винаги командва в дербита.