От мажоритарния собственик на Интер - "Сунин", потвърдиха намерението си да продължат с издръжката на клуба, но също така признаха, че не изключват възможността за партньорство с други инвеститори.

"Като част от продължаващите капитална структура и управление на ликвидността нашите бизнес партньори и собственици водят преговори за различни решения в това отношение.  Докато "Сунин" потвърждава своята обвързаност към настоящата финансова подкрепа към клуба със или без допълнителна външна помощ, разумно е да се погледне и извън клуба. 

С тази мисъл от компанията назначиха ключови съветници в Азия, за да им помогнат в намирането на подходящи партньори, независимо дали става въпрос за повишаване на капитала, или за нещо друго. Преговорите с важни потенциални партньори продължават", се казва в изявление от клуба.

Както е известно, в момента "Сунин" обсъжда с "Би Си Партнърс" възможността да бъде продаден контролният пакет акции на миланския гранд, отбелязва "Тема спорт". Предложението на британците е за 750 млн. евро, докато китайците държат на 950 млн. евро.