Треньорът на Интер Антонио Конте остана много доволен от победата с 1:0 над Аталанта в дербито то 26-ия кръг на Серия "А", играно на стадион "Джузепе Меаца". Спецът заяви, че отборите в калчото играят пределно мотивирани срещу "нерадзурите" и добави, че гостите са били леко уплашени по време на снощната среща, която приближи миланци още повече до първа титла на Италия от 2010 година насам.

"Отново имаме шест точки аванс на върха. Играхме последни и знаехме, че Милан победи Верона, а Юве спечели срещу Лацио и се приближиха до нас. Нормално е напрежението да се увеличи. И точно сега трябваше да се изправим срещу Аталанта - отбор, който знае как да взима точки от големите отбори. Те са труден съперник, корав и ако не се приготвиш добре, рискуваш да пострадаш". 

"Според мен, от Аталанта бяха решили да действат по-предпазливо, може би се бяха уплашили от факта, че ние знаем как да ги нараним. Затова бяха по-прибрани от обикновено. Взехме три важни точки срещу силен съперник. Може да се каже, че отказахме Аталанта от борбата за титлата, тъй като вече сме 13 точки пред тях. За мен те с натрупания опит в Европа, вече не просто се борят за място в ШЛ, а и за Скудетото. Затова в техния отбор имат класни играчи както сред титулярите, така и сред резервите".

"Ние също пропуснахме някои страхотни положения, които можехме да завършим по-добре. Аталанта знаеше как да ни притесни на контраатака през първото полувреме. Получи се тактическо надиграване, но всички, които играят срещу нас, дават нещо допълнително. Аталанта промени начина си на игра, особено в моментите без топка. Те бяха по-малко агресивни и леко уплашени", заяви Конте.