След две поредни равенства Интер се върна на победния път, след като надделя с 1:0 над Верона на "Джузпе Меаца" в среща от 33-ия кръг на Серия "А".

Успехът донесе Матео Дармиан с гол в 76-ата минута. Така "нерадзурите" събраха 70 точки имат 13 пункта преднина пред Милан, който е с мач по-малко. Верона остава на 10-та позиция с 41 т.

През първото полувреме гостите изненадващо имаха повече голови положения, макар че Интер започна мача по-добре. Още в самото начало Ромелу Лукаку изведе Лаутаро Мартинес, който излезе сам срещу Марко Силвестри. Аржентинецът се опита да прехвърли вратаря, но неуспешно. При атаката имаше и фаул на нападателя, който беше отсъден след края на игровата ситуация.

После гостите погледнаха смело в предни позиции, но Дарко Лазович не уцели вратата от добра позиция. В средата на полувремето словенският ветеран спаси шут на Даниел Беса от малък ъгъл, а при добавката мерникът на Федерико Дамарко изневери и топката излезе в аут.

Така почивката дойде при резултат 0:0, въпреки че и към двете врати имаше доста изстрели. Нито един обаче не беше много опасен и първото полувреме спокойно може да се определи като тактическо надлъгване.

След почивката нещата не се промениха много и интересните положения не бяха много. След час игра топката стигна до Давиде Фараони след корнер. Той потърси долния ляв ъгъл, но с брилянтна намеса защитник на Интер изби и спаси сигурен гол.

Домакините отговориха малко по-късно, когато Мартинес отправи силен удар по земя, но Силвестри внимаваше и изби. Така се стигна до 76-ата минута, когато Интер поведе. Хакими намери Матео Дармиан в наказателното поле и резервата не сбърка за крайното 1:0!

Интер – Верона 1:0 

Голмайстор: 1:0 Дармиан (76)