Лацио постигна изразителна победа с 3:0 у дома над Милан и запази шансовете си за класиране в Шампионската лига през следващия сезон. Загубата пък костваше на “росонерите” място в топ 4.

Хоакин Кореа даде аванс за тима си още след 77 секунди игра, а в 51-та минута удвои резултата за столичани. В края Чиро Имобиле направи вечерта за “росонерите” още по-тежка.

Така Лацио остава на 6-та позиция в класирането с 61 точки и мач по-малко от Милан, който вече е пети с 66 т. “Росонерите” имат равен брой точки с Наполи и Ювентус, втори е Аталанта с 68, а далеч напред е Интер със 79. Така битката за местата от второ до четвърто до края на сезона обещава да бъде особено интересна.

Двата отбора се захапаха още от началото и след само 20 секунди игра Пепе Рейна трябваше да спасява удар на Хакан Чалханоглу. При ответната атака Лацио поведе. В 77-та секунда Хоакин Кореа бе изведен от Чиро Имобиле и с лекота преодоля Донарума, за да вкара на опразнената врата.

Малко след това Донарума отрази опасен удар на Кореа. Домакините продължиха с пропуските си и в следващите минути Милинкович-Савич стреля над вратата, а шут на Имобиле бе блокиран.

В средата на първото полувреме Милан можеше да изравни, след като Чалханоглу нахлу в наказателното поле, но ударът му бе слаб и Рейна спаси. Малко след това опитният испанец отрази и удар на Салемакерс.

В заключителните минути на първата част Лацио вкара втори гол. Ладзари завърши по прекрасен начин една контраатака на “орлите”, но голът му бе отменен заради преразглеждане на ситуацията от ВАР заради засада.

Милан започна силно второто полувреме, но Лацио вкара втори гол при първата си по-изгодна ситуация. Кореа отново бе изведен зад защитата на гостите и насочи топката много силно над главата на Донарума - 2:0.

Ситуацията също бе преразгледана от ВАР, тъй като в началото на атаката Лукас Лейва отне топката от Чалханоглу и имаше съмнения, че е било с цената на нарушение. В 58-та минута Кореа можеше да вкара и трети гол, но Донарума успя да отрази.

Милан се опита да се върне в мача и пое инициативата, докато Лацио действаше на контраатака. В 80-та минута Имобиле можеше да сложи точка на спора с трети гол, след като прехвърли технично Донарума, но топката се отклони в гредата. Все пак в 87-та минута голмайсторът на Лацио реализира дежурното си попадение. Имобиле получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар по диагонала и с помощта на страничната греда направи 3:0.

Лацио - Милан 3:0
1:0 Хоакин Кореа 2’
2:0 Хоакин Кореа 51’
3:0 Чиро Имобиле 87’

Лацио: Рейна, Марушич, Ачерби, Раду, Ладзари, Милинкович-Савич, Лейва, Алберто (88 - Акпо), Лулич (68 - Фарес), Кореа (76 - Перейра), Имобиле (88 - Муджири)

Милан: Донарума, Калабрия (70 - Далот), Кяер (74 - Романьоли), Томори, Ернандес, Бенасер (70 - Тонали), Кеси, Салемакерс (63 - Диас), Чалханоглу, Ребич, Манджукич (63 - Леао)