Голмайсторът на Интер Ромелу Лукаку разкри, че Златан Ибрахимович го е наранил по време на мача за Купата на Италия, но добави, че шведът е хубаво нещо за Серия А. Двамата си налетяха на бой в двубоя през януари и по-късно бяха глобени от местната федерация.

„Ние губехме с 0:1, аз пропуснах чисто положение и бях леко гневен. Неговите думи ме нараниха. Не съм щастлив от реакцията си, но няма да допусна да се занасят с мен. Аз съм смирен, аз съм победител и се бия до смърт за съотборниците си.

Ибрахимович е велик футболист, който печели навсякъде, където е бил. Вкарал е над 500 гола. Имах добри взаимоотношения с него, когато бяхме в Манчестър Юнайтед, но като цяло Серия А се нуждае от такива футболисти. Той иска да печели за себе си. Аз искам да печеля за Интер, Роналдо иска за Ювентус. Сега идва и Моуриньо, който ще иска да печели с Рома. Тези неща са хубави за италианския футбол“, каза Лукаку в интервю за „Кориере дела Сера“.

Белгийският таран призна, че Антонио Конте е бил в основата на това да премине в Интер през 2018 г. „За мен, Конте е най-добрият треньор и той веднага ме убеди да дойда. Когато подписах с Интер му писах съобщение: „Пристигам“. Винаги съм мечтал да играя в Серия А. Когато бях в Манчестър Юнайтед често казвах на Дармиан: „Ще ходя в Интер, говори ми на италиански и ми повтаряй същото на английски“.

Когато пристигнах в Интер, вече знаех езика и това ми помогна толкова много. Завършихме на второ място и загубихме финала в Лига Европа през миналия сезон. За мен и за Конте това бе голяма загуба. Но ние успяхме да трансформираме това в мотивация“, каза още Лукаку.

Таранът помогна на тима си да спечели първа титла на Италия от 11 години насам, но остава горчивият привкус от елиминацията в груповата фаза на Шампионската лига. „Това бе голямо разочарование. Реал Мадрид е много голям отбор, но ние бяхме по-добри от другите два в нашата група и трябваше да се класираме за осминафиналите. Там вече всичко можеше да се случи.

Не мисля, че Конте ще напусне. Той е щастлив и се чувства добре тук. Той води отбор, който го следва по време на мачовете и на тренировките. Имаме всичко да отворим нов цикъл“, завърши Лукаку.