Антонио Конте вече не е треньор на Интер. Въпреки че направи Нерадзурите шампионите, наставникът си тръгва по взаимно съгласие. 

Той обаче все пак ще получи неустойка от 7 милиона евро заради годината, която имаше от договора си. Очаква се на негово място да бъде назначен Симоне Индзаги. 

„ФК Интернационален Милано съобщава, че постигна споразумение за прекратяването на договора на Антонио Конте по взаимно съгласие. Ние искаме да му благодарим за това, че изведе отбора до 19-а титла на Италия и той завинаги ще бъде в историята нашия клуб“ се казва в официалното съобщение. 

Твърди се, че причината за раздялата е желанието на клуба Конте да намали заплатата си с 15 или 20 процента и да бъдат продадени някои от ключовите фигури в отбора. 

Президентът Стивън Жанг вече пристигна на клубната база и ще продължи разговорите свързани с бъдещето на клуба, което ще бъде насочено към развиването на млади таланти. Счита се, че голмайсторът Ромелу Лукаку няма да е никак щастлив от случилото се. 

Симоне Индзаги води Лацио от 2016-а и направи няколко добри сезона, като през последния тимът завърши на 6-о място. За Конте пък се говори, че има предложения от Англия, а и да застане начело на Реал Мадрид.