Интер продължава с добрите си резултата в Серия "А", след като обърна до 3:1 Фиорентина като гост в мач от 5-ия кръг на калчото.

През първото полувреме домакините играха отлично и се оттеглиха на почивката с гол преднина, дело на Рикардо Сотил в 22-ата минута. Малко след подновяването на играта шампионите стигнаха до успеха.

Първо Матео Дармиан изравни, само 180 секунди по-късно Един Джеко се разписа след корнер. Домакините завършиха в намален състав, след като в 78-ата минута Николас Гонзалес беше изгонен, а в края Иван Перишич оформи крайния резултат. 

С победата Интер събра 13 точки и се качи на върха преди останалите мачове от кръга. Фиорентина остава на 6-та позиция с 9 т. На 25 септември миланци приемат Аталанта, а ден по-късно "виола" гостува на Удинезе.


Още в самото начало Фиорентина можеше да поведе. Лукас Торейра изведе Душан Влахович на чиста позиция, но той реши да подава, вместо да стреля и сбърка, защото Самир Ханданович пресече паса. Интер отговори с удар от движение на Николо Барела, при който се получи рикошет и корнер, но от него последва разочароващо изпълнение на Хакан Чалханоглу.

Интересните положения продължиха да следват и Ханданович с чудесна намеса с една ръка изби удар точно под гредата на Влахович. В 12-ата минута Кристиано Бираги беше оставен да пробие и шутира по диагонала, но отново вратарят на гостите спаси. В средата на полувремето и Алфред Дънкан отправи истински снаряд, който мина малко над горната греда.

Превъзходството на Фиорентина продължи и логичното се случи в 23-ата минута, когато Рикардо Сотил откри резултата. Николас Гонзалес проби отляво и пусна пас успоредно на голлинията, където 22-годишният нападател не сбърка на далечната греда за 1:0! "Нерадзурите" имаха претенции за фаул при головата атака, но те не бяха уважени.

След половин час игра Чалханоглу изпълни своя специалитет – удар от фаул, но Бартломей Драговски с чудесен плонж отрази. В 37-ата минута Никола Миленкович си вкара автогол, който беше правилно отменен за засада на Иван Перишич. До края на полувремето "виола" имаше още две опасни влизания към наказателното поле на гостите, но без успех, а Чалханоглу се подхлъзна от хубава позиция за изстрел.

Второто полувреме започна с неточен шут на Влахович фронтално срещу вратата. В 52-ата минута Интер изравни. Барела намери Матео Дармиан, който с мощно изпълнение матира вратаря. ВАР провери ситуацията за засада, но такава нямаше и резултатът стана 1:1! Само три минути по-късно "нерадзурите" вече бяха напред в резултата. Чалханоглу центрира от корнер, Един Джеко надскочи Бираги и с глава вкара за 2:1!

Обратът вдъхнови Интер и опасен удар на Перишич излезе в аут. В 65-ата минута миланци пропуснаха да сложат точка на спора. Барела пусна остър пас до точката за дузпата, но непокритият Лаутаро Мартинес не успя да засече от движение. По-късно аржентинецът засече с глава, но в аут.

Четвърт час преди края Драговски сбърка и подари топката на Алексис Санчес, но мерникът на опитния чилиец беше неточен. В 78-ата минута Гонзалес си изкара два жълти картона буквално за секунди и беше изгонен от игра. Второто официално предупреждение дойде за критики към съдията относно първото.

В 87-ата минута Роберто Галярдини намери Перишич, който от чиста позиция сложи точка на спора. В добавеното време и Милан Шкриняр можеше да се разпише, но ударът му с глава мина в опасна близост от вратата.

Фиорентина – Интер 1:3

Голмайстори: 1:0 Сотил (23), 1:1 Дармиан (52), 1:2 Джеко (55), 1:3 Перишич (87)

Фиорентина: Драговски, Бенаси (66-Одриосола), Миленкович, Настасич, Бираги, Бонавентура (84-Кокорин), Торейра (66-Амрабат), Дънкан (84-Кайехон), Сотил (74-Сапонара), Влахович, Гонзалес
Треньор: Винченцо Италиано

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дармиан (66-Дъмфри), Барела (70-Весино), Брозович, Чалханоглу (84-Галярдини), Перишич, Джеко (70-Санчес), Лаутаро (83-Димарко)
Треньор: Симоне Индзаги

Флоренция, ст.: "Артемио Франки"
Съдия: Микаел Фабри
Жълти картони: Гонзалес (Фиорентина); Шкриняр, Чалханоглу (Интер)
Червен картон: Гонзалес 78‘ (Виорентина)  

Снимка: БГНЕС