Треньорът на Интер Симоне Индзаги заяви, че тимът му е заслужавал повече от равенството 2:2 с Аталанта. Двубоят бе изключително драматичен, като в 85-та минута Федерико Димарко пропусна дузпа. Малко след това пък гол на Аталанта бе отменен.

“Без съмнение този мач бе изключително забавление за хората, но у мен остана малко горчив привкус заради равенството. Усещаме, че заслужавахме повече. Видяхме страхотен Интер през голяма част на първото полувреме и през второто срещу много силен отбор на Аталанта. Дузпата може би малко ни повлия.

Чест за мен е да чувствам трудности с избора си на състав, но играчите, които влизат от пейката показват страхотно отношение. И много често правят разликата в мачовете. През второто полувреме бяхме на наистина много високо ниво. Хуан Мусо направи няколко страхотни спасявания, имахме и дузпа, така че заслужавахме повече.

Решението Димарко да изпълни дузпата беше мое. Сутринта преди мача на тренировка дузпите биеха Чалханоглу и Лаутаро, но те и двамата не бяха на терена. Имахме Перишич и Димарко, а Димарко бе в по-добра форма. Жалко е, защото той прави страхотен сезон и заслужаваше да ни донесе победата пред нашите фенове”, каза Симоне Индзаги.

Николо Барела вече има 5 асистенции от началото на сезона и започва все повече да се утвърждава като един от лидерите на Интер. “Той играе на изключително ниво през последните няколко години. Той е шампион на Италия, шампион на Европа, модерен и завършен полузащитник”, добави треньорът на Интер.